Mamma Mia! Here We Go Again
Jussi U. Pellonpää, Pe, 20/07/2018 - 22:42

Elokuva

Vuosi on kulunut Kalokairin saarelle Kreikkaan hotelli Bella Donnan perustaneen Donna Sheridanin (Meryl Streep) kuolemasta, kun tämän tytär Sophie (Amanda Seyfried) yrittää järjestää uusia avajaisia. Harmia kiireeseen tuo alituinen kärhämä aviomies Skyn (Dominic Cooper) kanssa, tätä kun vie ura kauas Amerikkaan, sekä ennustettu myrsky, mutta onneksi äitivainaan parhaat ystävät, Tanya (Christine Baranski) ja Rosie (Julie Walters), kiiruhtavat hätiin. Saman tekevät tietenkin myös Sophien kolme isää, Sam (Pierce Brosnan), Bill (Stellan Skarsgård) ja Harry (Colin Firth), joilla kaikilla on sanottavansa äitiään surevan tytön tulevaisuuteen.

Perusvarman suorittajan, Ol Parkerin, ohjaama jatko-osa kymmenen vuoden takaiselle menestysmusikaalille Mamma Mia! (2008) ei ota ensimmäistäkään riskiä. Mamma Mia! Here We Go Again kun kertoo itseasiassa aivan saman tarinan kuin ensimmäinenkin Abban musiikkiin pohjannut esitys, tällä kerralla Sophien kolmen isän tarina kerrotaan takaumina, joiden keskiössä Lily James esittää Meryl Streepin hahmoa nuorena. Välillä tarinaa kerrataan rehellisinä musiikkiesityksinä, toisaalla sitä kuljetetaan Abban laulujen sanoin näyttelijöiden tulkitsemina, joista muutamissa kohdissa on jouduttu ottamaan enemmänkin vapauksia logiikan kustannuksella.

Parkerin tehtäväksi on lähinnä jäänyt pittoreskien postikorttimaisemien toistaminen ja umpinaiivin ja sulkun siirapin tasaisen levittäminen jokaiseen kuvaan. Kaikesta hellanlettaisuudesta huolimatta elokuvan jaksaa kuitenkin katsoa sen suuremmin kärsimättä, josta suurin kiitos menee hyville näyttelijöille ja Abban hyvälle musiikille, jonka suurimpien hittien seassa kuullaan tällä kerralla hiukan harvinaisempaakin materiaalia.

Pääroolin jakavat Amanda Seyfried ja energinen Lily James sopivat molemmat rooleihinsa erinomaisesti, toisin taas on nuorempia versioita Brosnanin, Skarsgårdin ja Firthin henkilöhahmoista esittävien nuorten miesten, Jeremy Irvine, Josh Dylan ja Hugh Skinner, laita. Meryl Streepia katsomaan meneville varoituksen sana, sillä daami saadaan kuviin vasta finaalin takaumajaksossa. Varsin irrallisiin sivurooleihin on palkattu myös Andy Garcia sekä laulajadiiva Cher. Myös Abban biisinikkarit Benny Andersson ja Björn Ulvaeus vilahtavat kuvissa.

Yhteenveto

Jos Mamma Mia! oli se juttu vuosikymmen sitten, Mamma Mia! Here We Go Again ei petä. Mutta vain, jos tietää mitä odottaa.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016