Onneli, Anneli ja nukutuskello
Jussi U. Pellonpää, To, 27/12/2018 - 19:56

Elokuva

Onnelin (Celina Fallström) ja Annelin (Olga Ritvanen) taiat taitavat naapurit Tingelstiina (Elina Knihtilä) ja Tangelstiina (Kiti Kokkonen) pyytävät tytöiltä, että nämä matkaisivat maalle katsomaan hajameilisen keksijäveljensä Vekotiituksen (Ville Myllyrinne) perään. Kun Onneli ja Anneli saapuvat paikalle, selviää pian, että Vekotiituksen tila on saanut tiukan pääoikaisuinsinööri Oskari Oikotien (Antti Autio) toimesta purkutuomion tulevan moottoritien tieltä. Tarvitaan muutamakin taika ja tärkeimpien ystävien apua, että asiat saadaan jälleen oikealle tolalleen.

Saara Cantellin neljäs Onneli ja Anneli -satuseikkailu on saanut kolmanneksi määreekseen herätyskellon vastakohdan, nukutuskellon, jolla onkin tärkeä tehtävä Sami Keski-Vähälän Marjatta Kurenniemen kirjan pohjalta rustaamassa käsikirjoituksessa.

Kuten aiemmissakin tarinoissa, nytkin liikutaan kaiken ikäisille lapsille turvallisissa, maagisissa maisemissa, jossa ei oikeastaan ole edes pahoja hahmoja, ainoastaan niitä, jotka ovat unohtaneet millä tavalla ollaan kilttejä. Omalla tavallaan hellyttävän höpöä maagisuuttaa tuodaan kuviin kotimaisen efektiveteraani Tuomo Hintikan tehosteilla. Toisaalta, nyt kerrontaa on vielä entisestäänkin yksinkertaistettu ja asioita toistetaan niin monta kertaa, että taatusti ne pienimmätkin piltit asiat ymmärtävät.

Uusina kasvoina nimirooleihin hypännyttä nimikaksikkoa, Celina Fallströmiä ja Olga Ritvasta, Antti Aution Oikotietä sekä Ville Myllyrinteen höveliä keksijä Vekotiitusta lukuunottamatta perusjengi on pysynyt samana. Elina Kinihtilä ja Kiti Kokkonen ovat taikasiskokset Tingelstiina ja Tangelstiina, Johanna Af Schulten Jaakko Saariluoman Urho Ulpukan mielitietty rouva Rosina ja Eija Ahvo kaikkivoipainen päivänpelastaja rouva Ruusupuu. Yllätysroolissa nähdään Suomen tv:stä tutuin rokkari Michael Monroe.

Yhteenveto

Rautalangasta väännetty satu, jonka täsmäsuunnatuin katsojakunta ei välttämättä käy vielä edes koulua.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016