Pokémon Detective Pikachu
Jussi U. Pellonpää, La, 11/05/2019 - 13:26

Elokuva

Ryme City, suurkaupunki, missä ihmiset ja Pokémonit elävät rauhanomaisessa harmoniassa, mutta eivät kuitenkaan puhu samaa kieltä. Kun yksityisetsivä Harry Goodman pääsee suuren salaisuuden jäljille, mutta katoaa mystisesti, hänen Pokémon-kollegansa, etsivä Pikachu (äänenä Ryan Reynolds) etsii tämän pojan Timin (Justice Smith) käsiinsä selvittääkseen ihmisystävänsä kohtalon. Jostain käsittämättömästä syystä kaksikko ymmärtää toistensa puhetta, mutta se ei silti paranna aluksi eripuraisen duon, kyynisen nuoren miehen ja kahviin addiktoituneen oudon elämänmuodon välejä. Kun keissiin sekaantuu vielä kunnon journalistiksi halajava bloggaaja Lucy Stevens (Kathryn Newton), Tim ja Pikachu huomaavat sekaantuneensa valtavaan salaliittoon, joka toteutuessaan muuttaisi koko maailman.

Kun minä oli nuori, me keräsimme jääkiekkokortteja. Parin markan pussissa oli aina kuusi korttia, joista harvinaisimpia olivat sen ajan Kanadan kiekkosankarit, kuten Gordie Howe, Bobby Hull, Espositon veljekset Tony ja Phil sekä maailman kaikkien aikojen paras pakki Bobby Orr. 1996 pelijätti Nintendon lanseeraama Pokémon peli iski kultasuoneen ja laajeni meilläkin nopeasti hysteeristä maniaa herättäneisiin keräilykortteihin, joihin sen sukupolven kakarat tuhlasivat kaikki rahat, omat ja varastetut. Urbaani legendaa kertoo, että harvinaisimmat Poké-kortit olivat niin arvokkaita pimeillä markkinoilla, että jopa järjestäytnyt rikollisuus kiinnostui niistä. Tiedä sitten tuosta, mutta ainakin veljenpojan jälkikasvu tuhlasi voimapaperia surutta ja haalii muutaman tuhannen läpyskän arkiston itselleen. Vuonna 2016 markkinoille tuli Pokémon Go, joka tuntui hullaannuttavan koko maailman, saaden ihmiset katatoniseen tilaan tuijottamaan puhelimiaan, metsästäessään gesmin avulla karanneita Pokémoneja, ja juuri heille Pokémon Detective Pikachu onkin vahvimmin täsmäsuunnattu.

Yhtä kaikki, Pokémon -elokuvia on tehty digianimaatioina aina vuodesta 1999 lähtien, mutta vasta nyt hommaan on tartuttu Hollywoodissa. Rob Lettermanin ohjaama Pokémon Detective Pikachu on vauhdikas ja näyttävä silmäkarkki, oikeita ihmisiä ja Poké-olioita saumatta yhdistelevä, efektiä efektin perään värikkäästi valokankaalle tykittävä seikkailu.

Tarina on pohjimmiltaan peruspullaa sadoista kriminoireista, joissa suurkaupungin sykkeessä alituiseen kinastelevat altavastaajat päätyvät suuren jutun jäljille ja lopulta pelastavat päivän, mutta itse juoni ei tässä tapauksessa olekaan se, miksi tätä elokuvaa mennään katsomaan. Pokémaailmaa tuntemattomalle Pokémon Detective Pikachu on kestonsa ajan mukavasti viihdyttävä vauhtiraina, mutta jos nimet MewTwo, Squirtle, Psyduck ja Ditto ovat tuttuja, P.D.P. uppoaa sukkana sisään.

Päärooleihin valitut ihmisnäyttelijät Justice Smith ja Kathryn Newton jäävät varsin kalpeiksi ilmestyksiksi kymmenien olioiden kavalkadissa, joista ykköseksi nousee luonnollisestikin Ryan Reynoldsin äänellä sarkasmia ja puujalkavitsejä alituiseen paukuttava Pikachu. Sivummalla nähdään vielä Chris Geere Roger Cliffordina, sekä veteraanit Bill Nighy Ryme Cityn perustajana ja Rogerin isänä, Howard Cliffordina, ja Ken Watanabe komisario Yoshidana.

Yhteenveto

Täydellisen täsmäohjattu fanituote, joka viihdyttää Pokémaailmaan vihkiytymätöntäkin.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016