Prinsessa Pikkiriikki
Jussi U. Pellonpää, Pe, 29/03/2024 - 16:37

Elokuva

Omenakylässä omapäistä Prinsessa Pikkiriikkiä (Ada Pusa) harmittaa, koska perheeseen on tulossa pikkuveli, jonka kanssa pitäisi jakaa huoneen lisäksi paljon muutakin. Ja koska äiti ja isä (Vilma Kinnunen ja Joel Hirvonen) ovat muiden aikuisten tavoin ärsyttäviä, topakka tyttö taikoo heidät Himpskattiin taikakoiransa Makkaran avulla. Pikkiriikki lyö hynttyyt yhteen naapuri Prinsessa Pöjöläisen (Minni Kuivalainen) kanssa ja he lähtevät yhdessä etsimään maailman hienointa linnaa..

Lauri Maijalan ohjaama ja Tuuli Kanervankallion ja konseptin luoneen Hannele Lampelan kirjoittama Prinsessa Pikkiriikki on lastenelokuva sanan varsinaisessa merkityksessä. Se on pikkuväelle juurikin sopivan hassu, jännittävä ja mielikuvituksellinen, mutta myös omalla viisaalla tavallaan opettavainen tarina, jossa pikkutyttöenergia on ehtymätön luonnonvara. Emme lopeta leikkimistä, koska kasvamme aikuisiksi, vaan kasvamme aikuisiksi, koska lopetamme leikkimisen.

Tarjolla on perheen pienimmille sopivaa anarkiaa ja aikuisllekin muutama naseva lohkaisu, jotka lasten suusta kuultuina saavat aivan uuden merkityksen. Näkökulma on ilahduttavasti lasten, jolloin arkinenkin miljöö voi muuttua taianomaiseksi. Satuisa seikkailu toimii reaalimaailmaa ja teatteria yhdistelevien lavastusratkaisuiden ansiosta hienosti ja on kestoltaankin juuri pikkuväelle sopiva.

Ada Pusa ja Minni Kuivalainen ovat varsinainen tehokaksikko, joille hyvää vastapainoa tuo nuoren Valo Kortesmäen yksinäinen pikkupoika Eetu. Hauskasti karrikoiduissa aikuisrooleissa nähdään Vilma Kinnunen, Joel Hirvonen, Marja Packalen, Leena Uotila, Joonas Saartamo ja Helmi-Leena Nummela.

Yhteenveto

Vallaton ja mainio koko perheen leffahetki liputtaa lapsen ehtymättömän mielikuvituksen huimaa voimaa.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016