Sing 2
Jussi U. Pellonpää, Pe, 24/12/2021 - 08:23

Elokuva

Promoottori koala Buster (Matthew McGonaughey) ei kauaa ehdi nauttia suuren konserttinsa suosiosta, kun jo mieli tekee suuremmille areenoille. Busterin luottoryhmässä ovat yhä mukana vanhat tutut, kuten possu Rosita (Reese Witherspoon), elefanttityttö Meena (Tori Kelly), punkkaripiikkisika Ash (Scarlett Johansson) ja gorilla Johnny (Taron Egerton). Sellainen löytyisi viihdemaailman mekasta, Redshore Citysta, jossa lankoja pitelee tassuissaan kiero susi Jimmy Crystal (Bobby Cannavale) ja tämän hemmoteltu tytär Porsha (Halsey). Ketaleet saavat huijattua Busterin lyömään vetoa siitä, että tämä saa maailman suurimman rocktähden, Clay Callowayn (Bono) palaamaan vielä kerran estradeille. Se onkin helpommin sanottu kuin tehty, sillä omapäinen leijona Clay on vetäytynyt henkilökohtaisen trauman vuoksi pois kaikesta juklkisuudesta.

Jos ei ollut vuoden Garth Jenningsin 2016 ensi-iltansa saanut animaatio Sing sekään mikään omaperäisyydellä häikäissyt esitys, vaan ainoastaan värikäs ja suosituilla hittikappaleilla täyteen tupattu karaokeiltama, riskejä ei Sing 2 elokuvan tapauksessa ole otettu senkään vertaa. Miksipä sitä ehjää korjaamaan, lienee Jennings ajatellutkin?

Kierrätys on tietenkin hyvä asia ja suositeltavaa niin kotona kuin työpaikoilla, mutta ei nyt sentään ihan yksi yhteen leffaa olisi tarvinnut ehkä tehdä. Premissi on täysin sama: Buster haluaa järjestää suuren laulushown eläinystäviensä kanssa, mutta monenmoista mutkaa ja kieroilijaa tulee vastaan tiellä tähtiin. Mutta jostain kumman syystä lämmittely, jos ei nyt täydellisesti toimikaan, niin ei ainakaan herätä vastareaktioita, vaan kuten on tuttujen kappaleiden uusia tulkintoja helppo kuunnella, myös Sing 2:sta on vaivatonta ja turvallista katsoa. Ja nimenomaan turvallista, sillä se on suunnattu ihan koko perheelle.

Ykkösestä tuttu nimijengi tekee samaa kuin aiemminkin, antavat tutut äänensä hauskasti karrikoiduille hahmoille ja laulaa luikauttavat vähän joka välissä. Suomidubissa on koolla myös tuttu porukka: Sami Uotila on Buster, Anna-Maija Tuokko Rosita, Jon-Jon Geitel Johnny ja Ashille äänensä antaa Armi Toivanen. Jaakko Saariluoma on ketku Jimmy ja Jenny Pitkänen Porsha. Alkuperäisessä versiossa Clayna toimii U2:n nokkamies Bono, kun taas kotimaisessa versiossa karjumaan pääsee Pate Mustajärvi. Muita tuttuja äänitalentteja ovat mm. Michael Monroe, Dennis Nylund, Kristiina Halttu ja Sami Hedberg.

Yhteenveto

Sing 2 tarjoaa juuri sitä, mitä lipun lunastanut katsoja odottaakin: hittejä, hassuja hahmoja sekä muutaman opetuksenkin.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016