Alkuperäinen nimi: 
Ticket to Paradise
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2022
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
103
Ticket to Paradise
Jussi U. Pellonpää, Pe, 07/10/2022 - 08:40

Elokuva

Nuorina suinpäin naimisiin rynnänneet David ja Georgia Cotton (George Clooney ja Julia Roberts) ovat nyt entinen pariskunta, jotka ovat harrastaneet tulikiven katkuista vihapitoa aina erostaan lähtien. Vaan kun heidän tyttärensä Lily (Kaitlin Dever) ilmoittaa yhtäkkiä tavanneensa lomallaan Indonesiassa Balilla ihanan paikallisen Geden (Maxime Bouttier) ja avioituvansa tämän kanssa hetikohta, David ja Georgia solmivat näennäisen tulitauon ja matkaavat lomakohteeseen estämään tytärtään tekemästä samaa virhettä kuin he aikoinaan. Paratiisissa toisilleen toksiset exät keksivät mitä kieroimpia koukkuja saadakseen nuorenparin välit poikki, mutta asiaa mutkistaa vielä alituista sanaharkkaakin enemmän paikalle liitävä kilpakosija, Georgian kihlattu Paul (Lucas Bravo), jolla on myös sormus taskussa.

Päällisin puolin Ol Parkerin (Mamma Mia: Here We Go Again, 2018) ohjaamassa ja Daniel Pipskin kanssa kirjoittamassa Ticket to Paradisessa on kaikki kohdallaan: löytyy valovoimainen pääpari, postikorttimaisemaiset lokaatiot (elokuva tosin kuvattiin Balin sijaan Austaraliassa) sekä kaikki mahdolliset kliseet, joita romanttisiin komedioihin on tavattu tunkea. Sääli vain, että yhtään yllätystä ei mukaan ole mahtunut, vaan ensimmäisestä ruudustaan lähtien touhu tuntuu tuhannesti nähdyltä, eikä lopputuleman arvaamiseen tarvita minkään valtakunnan ennustajan kykyjä. Dialogi sentään on paikoin nokkelaa ja sarkastisesti sivaltelevaa, jota pääpari kipinöiden toisilleen tykittää.

Ja juuri pääparin, jo viidettä kertaa elokuvan (aikaisemmat ovat Ocean's Eleven - korkeat panokset (2001), Salaisen agentin tunnustukset (2002), Ocean's Twelve (2004) ja Money Monster (2016)) jakavien George Clooneyn ja Julia Robertsin kemia pitää homman kuitenkin tarvittavissa määrin kasassa ja saa jopa siirapista tukkoon makeutetun finaalin tuntuvan oikeutetulta. Yllätys ei ole myöskään se, että romanttisten komedioiden opaskirjasta löytyy aina myös muutama paremmin piirretty sivuhahmo, jotka meinaavat pienillä hetkillään varastaa koko shown. Tässä tapauksessa he ovat Lucas Bravon symppis Paul sekä Billie Lourdin ihastuttava Wren, Lilyn paras ystävä.

Yhteenveto

Kokeeko romanttiset komediat uuden tulemisen Ticket to Paradisen myötä, jää nähtäväksi, mutta niiden ystäville se tarjoaa koko menun, alkupaloista jälkkäriin ilman sen suurempia yllätyksiä.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016