Alkuperäinen nimi: 
What´s Love Got To Do With It?
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2022
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Kesto: 
110
What´s Love Got To Do With It?
Jussi U. Pellonpää, Ke, 05/04/2023 - 16:08

Elokuva

Lontoossa unelmiensa prinssiä epätoivoisesti nettideiteillä etsivä dokumenttiohjaaja Zoe Stevenson (Lily James) kiinnostuu ammatillisesti lapsuudenystävästään Kazimista (Shazad Latif), joka on päättänyt seurata pakistanilaista verenperintöään ja antaa vanhempiensa etsiä hänelle puolison. Voisiko ikivanhasta käytännöstä olla hyötyä myös Zoelle ja missä kohdassa tarinaa rakkauden pitäisi liittyä mukaan kuvioon?

Historiallisista draamoistaan (Bandit Queen (1994), Elisabet (1998), Elisabet – Kultainen aikakausi (2007)) tutuksi tulleen ohjaajan Shekhar Kapurin What's Love Got To Do With It? on päällisin puolen sympaattinen ja hyvää tarkoittava, mutta aavistuksen hampaattomaksi jäävä romanttinen komedia

Epookkeja rakentaneella Kapurilla on silmää yksityiskohdille tapahtumapaikkojen, Lontoon sekä Pakistanin Lahoren hehkuessa upeissa väreissä, mutta Jemima Khanin käsikirjoitus keskittyy olennaisen sijaan romcomien kliseisiin ja jättää kulttuurillisten erojen tarkastelun sivuseikaksi. Kokonaisuudessa on kuitenkin loppupeleissä kyse viihdyttämisestä ja sitä sympaattiset päätähdet rennosti rullaavassa leffassa kyllä katsojalle tarjoavat.

Lily James ja Shazad Latif ottavat hahmonsa haltuun, sanailevat napakasti ja pitävät tarinan liikkeessä. Taustalla hyvää työtä tekevät myös Shabana Azmi ja Jeff Mirza Kazin perinteisiin uskovina vanhempina, kun taas Emma Thompson tekee yhden kymmenistä sivurooleistaan Zoen hössöttävänä äitinä tutulla rutiinilla.

Yhteenveto

 

Romanttisten komedioiden latumerkkejä uskollisesti seuraava What's Love Got To Do With It? olisi voinut olla piikikkäämpikin, mutta tällaisenaankin se tarjoaa kevyen viihteen ystäville ihan kivan parituntisen.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016