Yösyöttö
Jussi U. Pellonpää, Pe, 06/10/2017 - 23:14

Elokuva

Kun Antti Pasasen (Petteri Summanen) vaimo Pia (Ria Kataja) saa totaalisen hermoromahduksen heti synnytyksen jälkeen ja häipyy Antin elämästä ensimmäisellä taksilla, mies huomaa jääneensä yksin pikkuisen Paavo-vauvan kanssa. Moderni mies ei haastetta kavahda, sillä kuinka vaikeaa se elämä yksin pienen taaperon kanssa muka voi olla? Kun arki ja rutiinit muuttuvat yhä hullummiksi, pientä tukea tarjoavat naapurissa asuvat Reposet (Marjaana Maijala ja Niko Saarela), sekä niin ikään yksinhuoltajaksi jäänyt Enni (Marja Salo), jolla on jotain sellaista, mitä Antti ei ikinä uskonut omaavansa, äidin vaistot.

Marja Pyykön Yösyöttö on piristävän rempseä komedia elämäntilanteesta, johon yllättävän moni joutuu, ihan päivittäin. Kun toisen vanhemman hihat palavat, kaikki taakka ja vastuu kaatuu pesään jääneen harteille, jolloin vaihtoehtoja on tasan yksi, aloittaa kaikki alusta lapsen ehdoilla.

Realistinen, mutta luonnollisestikin tappiinsa kärjistetty komedia tasapainoilee taitavasti draamankaarella, onnistuen lisäämään komiikkaan myös aitoja tunteita ja koskettavuutta. Yhden hilpeän tason lisää tuo myös Antin sisäinen ääni, jonka sarkastiset kommentit soljuvat sulassa sovussa napakan humoristisen dialogin kanssa. Hyvän käsikirjoituksen ovat Eve Hietanimen romaanin pohjalta tehneet ohjaaja Pyykkö ja Marko Leino.

Yösyöttö on ennen muuta Petteri Summasen show, eikä muutaman vuoden kameroiden edestä poissa pysynyt ammattilainen ole oikeastaan koskaan ollutkaan näin hyvä kuin nyt. Summanen vetää roolin täysillä, mutta silti heittämättä sitä yli, tasapainottaa hiljaisuudella itkupotkuraivarit ja osaa antaa myös aikaa muille reagoida. Marja Salo pysyy kyllä kyydissä mukana tarinalle tärkeimmässä sivuroolissa, mutta hilpeimmät hetket revittelee Kimmo Taavila, Antin aavistuksen epävakaana työkaveri Peippona. Pienimpiinkin rooleihin on riittänyt tulijoita, sillä kuvissa vilahtavat mm. Juha Muje, Pihla Viitala, Anna-Maija Tuokko, Hannele Lauri ja Ulla Tapaninen.

Yhteenveto

Hyvässä synkassa asiaa ja hassutuksia passelissa paketissa tarjoileva komedia.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016