Alkuperäinen nimi: 
21 tapaa pilata avioliitto
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2013
Valmistusmaa: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
93
21 tapaa pilata avioliitto
Jussi U. Pellonpää, Su, 10/02/2013 - 00:00

Elokuva
Sanna Manner (Armi Toivanen) on tutkija, joka tekee väitöskirjaansa tavoista tuhota onnellinen avioliitto. Itse sinkkuuden nimeen vannova Sanna haastattelee aviopareja vuoden intervallein, aina finaaliin saakka, uskoen samalla vakaasti omiin opetuksiinsa. Lähikosketusta keikkaan Sannalle ovat tuoneet omat vanhemmat, äiti Eila (Hannele Lauri), joka on potkaissut pihalle nuhjakkeen siippansa Eeron (Vesa Vierikko). Kaikki kuitenkin muuttuu, kun samoille kekkereille ilmestyy Sannan tutkimukseen osallistunut Aleksi (Riku Nieminen), kovan eron juuri kokenut kohdehenkilö, joka panee tutkijan teesit yksinelon ihanuudesta koetukselle.

Johanna Vuoksenmaan ohjaama ja käsikirjoittama 21 tapaa pilata avioliitto on letkeästi rullaava läpivalaisu (epä)onnistuneen parisuhteen saloista, ja vaikka leffa esittääkin mietittyjä argumentteja avioliiton luonnollisuutta vastaan, on se pohjimmiltaan Pro Rakkaus-liikkeen vahva äänenkannattaja. Kerronnaltaan pakoton ja komiikaltaan ilmava romkom hyötykäyttää lajityypin kliseitä riemastuttavasti hyväkseen, josta iso kiitos lankeaa myös onnistuneille näyttelijävalinnoille.

Paitsi komedialle ääritärkeän taimauksen hienosti taitava komedienne, Armi Toivanen on myös herkästi reagoiva näyttelijätär, jolle voi luotolla povata hyvää tulevaisuutta. Toiset Putous -tähdet, Riku Nieminen ja Sannan assaria Jounia esittävä Aku Hirviniemi, vetävät kumpikin Toivasen tapaan roolinsa fiksusti alarekisteriin ja vakavampi ote toimiikin huumorin työstössä kiitettävästi. Sivurooleissa on irtiottoja enemmänkin, Vierikon itsetuhon partaalla horjuva isä Eeron ja varsinkin Jounin supertakertujavaimo Ellinä hysterisoiva Pamela Tola tykittävät luukut avoimina. Hyvän arvosanan ansaitsee myös Essi Hellén Sannan parhaana ystävänä Ainona, jolle romantiikan olemassaolo on ainoa elinehto.

Yhteenveto
Vilpittömän viihdyttävä ja aidosti hauska komedia. Hyvän tuulen huvitusta.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016