Fast & Furious 7
Jussi U. Pellonpää, Ke, 01/04/2015 - 00:00

Elokuva
Hommat eivät ole ohi, ennen kuin paksu rouva laulaa, saa Dominic Torretton (Vin Diesel) ja Brian O`Connerin (Paul Walker) johtama vauhtikallosakki todeta, kun viime reissussa kohtalokkaasti kuokkaansa ottaneen pääpahiksen Owen Shawn (Luke Evans) psykoottinen velipoika Deckard (Jason Statham) alkaa uhkailla koko kaarakahjojen veljeskuntaa. Ja aivan kuin koston enkeli ei vielä riittäisi, supersalaisen agentuurin supersalainen agentti herra Nobody (Kurt Russell) tarvitsee Domin ja kumppaneiden apua vaarallisen God`s Eye -softan löytämiseksi, ennen kuin kaikki tekniset laitteet jäljityslaitteiksi muuttava ohjelma päätyy pahan terroristi Jakanden (Djimon Hounsou) käsiin. Ruudikas retki vie ryhmää ympäri maailmaa, aina Azerbaidzanista Abu Dhabiin, kunnes loppusota käydään kotikulmilla Los Angelesissa..

Vuodesta 2006 (Hurjapäät: Tokio Drift) Fast & Furious -franchisea luotsanneen Justin Linin ohjaajana korvannut, paremmin kauhukuviin erikoistunut James Wan osoittaa actiontaitonsa huippumenestyneen elokuvasarjan todennäköisesti ei vieläkään viimeisessä osassa Fast & Furious 7. Tohinan taustalla kulkee kuutososan jatkona kosto ja uutena mutkana terroristijuonen estäminen, mutta tarinat eivät ole koskaan olleet F&F -saagan suola, vaan tappiinsa tuunattu action ja stunt-temput, jotka uhmaavat kaikkia fysiikan lakeja.

Ja niitä seitsemännessä hurjastelussa riittää: on kaahausta katoilla, kaiken mahdollisen irtaimen tuhoamista asein ja räjähtein ja muutama perinteisempikin turpasauna, joissa pukareita paiskotaan läpi seinien. Perheen ja yhteenkuuluvuuden sanomaa joka käänteessä alleviivaava tarinan tynkä kulkee käänteiltään actionin ehdoilla, meiningin vaihdellessa aina toimintakomediasta moderniin agenttijännään ja finaalissa jo täysimittaiseen kaupunkisotaan saakka.

Moottorien ulvonnan ja räjähdysten keskeltä kuuluu eniten Vin Dieselin raspinen baritoni, oman monipäisen ja -kulttuurisen perheensä kiistattomana päämiehenä Dom Torrettona. Rosoa juttuun tuo myös kerrankin miehen mittainen pääpaha, jonka hanskoissa viime vuosina lähinnä sankareita duunannut iskuporakone Jason Statham yrmistelee sielunsa pohjasta. Dwayne ”The Rock” Johnsonin erikoisetsivä Hobbs on suurimman osan tohinasta poissa kuvista, mutta saa toki oman suuren hetkensä hänkin. Kurt Russell ottaa roolinsa kieli poskessa eikä Djimon Hounsoulle jää muuta tehtävää kuin karjua muutama kirosana.  Elokuva on omistettu maaraskuussa 2013 kesken kuvausten auto-onnettomuudessa kuolleelle Paul Walkerille, jolle jätetään kauniit jäähyväiset.

Yhteenveto
Ei mikään viikon fiksuin filkka, mutta ylienergistä actionia ja rehellisen tyhjäpäistä rytinää kaipaavat saavat kyllä kattauksen sitä itseään koko rahan edestä.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016