Alkuperäinen nimi: 
Gilmore Girls - The Complete Third Season
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2003
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
914
Gilmoren tytöt - Kolmas tuotantokausi
M. Pajulahti, Ti, 19/09/2006 - 00:00

Elokuva
Kolmannella kaudella Stars Hollow’n pikkukaupungissa elämä jatkuu yhtä pirteänä kuin ennenkin. Tuttuun tapaan 22 jaksossa käydään läpi koko kuluvan vuoden tapahtumat, ja niitähän riittää. Koko kaupungin voimin osallistutaan tietysti niin talvikarnevaaleihin kuin ympäri vuorokauden kestävään tanssimaratoniinkin. Joka toisessa jaksossa tuntuu olevan meneillään jonkinlainen yhteisrieha, mikä alkaa tuntua jo hieman huvittavalta. Karseimman korren vetää kyllä silti heti ensimmäisessä jaksossa kuultava kesätapahtuman mieskuoro, joka hoilaa taukoamatta samaa kappaletta ärsyttävyyteen asti.

Samat näyttelijät jatkavat menestyksekkäästi rooleissaan; Lorelai Gilmore (Lauren Graham), Rory (Alexis Bledel), Emily (Kelly Bishop), Richard (Edward Hermann) ja Luke (Scott Patterson) nähdään tutusti pääosissa. Uusista kasvoista mukaan tulee Dave Rygalskia esittävä Adam Brody (O.C.), sekä kahdessa viimeisessä jaksossa vieraileva, muun muassa Melrose Placesta tuttu Rob Estes.

Yksittäisiä tapahtumia lienee mahdoton luetella paljastamatta yllätyksellisestä juonesta kaikkea. Kerrottakoon kuitenkin, että Rory vaihtaa poikaystävää, mikä täyttääkin kauden sisällöstä jo melkein puolet. Toinen puolikas onkin sullottu täyteen kaikkea muuta sopivassa määrin. Vaikka sivuhenkilöiden elämään kurkistetaan aiempaa tarkemmin, pyörii kokonaisuus silti tasaisen hallittuna Lorelain ja muiden Gilmoreiden ympärillä.

Useista ohjaajista ja käsikirjoittajista huolimatta kaikki jaksot pitävät yllä samaa, erittäin laadukasta linjaa, ja onkin hienoa, että he ovat saaneet pidettyä näinkin yhtenevän kokonaisuuden. Aiempiin verrattuna kolmannen kauden boksi sisältää nyt myös jostain syystä vuokrausoikeuden, joten pakettia voi lainata kavereille maksua tai kahvikupposta vastaan. Ikäraja on myös nostettu seitsemään vuoteen, johtuen ilmeisesti yhdestä väkivaltaisesta tappelukohtauksesta.

Jos toinen kausi pisti vielä ensimmäistä paremmaksi, sijoittuu kolmas kausi laadussa ja sisällössään ehkä näiden väliin tai toisen kauden tasolle. Ärsyttävää naiivisuutta ei enää onneksi nähdä, vaan nyt on selkeästi tavoiteltu hieman varttuneempaa yleisöä. Silti söpöstelystä ei ole tingitty, ja Lorelain laukomat vitsit ovat jopa entisestään parantuneet. Huumorin määrää on muutenkin lisätty, ja kolmas kausi on vähintään yhtä hauska kuin toinen. Mikä parasta, huumori on älykästä ja pirteää; juuri sellaista, mikä saa nauramaan ja hyvälle tuulelle loppupäiväksi.

Kuva
1.33:1-suhteen kuva on yksinkertaisesti hyvää peruslaatua. Mitään häiriöitä ei esiinny, mutta välillä kuva tuntuu hieman epätarkalta. Kuvaus on sujuvaa ja kamera liikkuu lavastekaupungissa hienosti. Värit ovat myös kohdallaan. Niitä ei ole pahemmin muokattu, mutta joitain pieniä vivahteita lisäämällä on saavutettu sopivan värikäs maailma.

Ääni
Dolby Surround 2.0 -ääniraita riittää mukavasti toistamaan alkuperäisen dialogin. Dubatut ääniraidat espanjaksi ja saksaksi kuulostavat hölmöiltä, eikä niihin ole vaivauduttu saamaan samaa äänimaailmaa kuin englantilaiselle raidalle. Häiriöitä ei myöskään esiinny. Kaiken kaikkiaan hyvää peruslaatua.

Lisämateriaali
Kolmeen jaksoon on nähtävillä 1-2 minuutin mittaiset poistetut kohtaukset kunkin jakson yhteydessä. Nämä eivät kuitenkaan paljon tarjoa. Boksin viimeinen levy sisältää lisäksi seuraavaa:

All Grown Up (15:06) -osiossa nähdään kaikkien eniten esillä olevien henkilöiden lyhyt haastattelu. Siinä jokainen kertoo itsestään jotakin, mitä kullekin mieleen tulee. Lisämateriaalin mielenkiintoisinta antia.

Who Wants to Fall in Love (1:03) -koosteessa nähdään takakannen mukaan kauden romanttisimpia hetkiä. Minuuttiin on koottu kyllä useita suudelmia, mutta mukaan on sullottu myös pieniä palasia henkilöiden välisistä kinasteluista. Kieltämättä tämä minikooste on hieman turha.

Our Favourite 80’s (2:20) -koosteessa tanssitaan. Lauren ja Kelly eivät suostu näyttämään mitään, mutta Sean Gunnin robottitanssi on ihan hupaisa. Sarjan faneille hauska yksityiskohta on myös Yanic Truesdalen nuoruuden Michael Jackson -look.

Yhteenveto
Gilmoren tyttöjen kolmas kausi pitää laadun korkeana. Yhtään keskinkertaista jaksoa ei ole mahtunut mukaan. Vaikka yliannostuksen vaara onkin olemassa, kauden jaksot on melkein pakko katsoa putkeen. Kaikin puolin laadukas paketti sisältää lisämateriaalia harmillisen vähän, mutta sarjasta pitäville boksi on ehdoton pakkohankinta.

Kuvasuhde: 
1.33:1
Alkuperäiskieli: 
Levymäärä: 
6
Aluekoodi: 
Lisätietoa: 
DVD on kopiosuojattu.
Ääni: 
Dolby Surround 2.0
Dubbaukset: 
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016