Herra Peabody & Sherman
Jussi U. Pellonpää, La, 08/03/2014 - 00:00

Elokuva
Herra Peabody (Ty Burrell) on maailman älykkäin koira, aikakoneen rakentanut Nobel-palkittu nero, joka vaikuttaa niin tieteiden, bisneksen kuin politiikankin saralla. Fiksu karvakuono on saanut myös adoptoida löytmänsä ihmispojan, Shermanin (Max Charles), jonka kanssa hän tekee aikamatkoja tutkimassa historian käännekohtia. Kun Sherman haluaa tehdä vaikutuksen koululuokkansa kiusanhenkeen Pennyyn (Ariel Winter), hän tulee vahingossa sekoittaneeksi aikajatkumon, jonka korjaamiseksi on lähdettävä hurjaan seikkailuun.

Yhden kaikkien aikojen hienoimman animaatioklassikon, Leijonakuninkaan (1994), ohjanneen Rob Minkoffin Herra Peabody & Sherman pohjaa 1960-luvulla nähtyyn amerikkalaisen tv-sarjaan The Rocky and Bullwinkle Show, jonka laajasta hahmogalleriasta tutut Peabody ja Sherman tuodaan omaan elokuvaansa värikkäästi ja vauhdilla. Kaasu pohjassa ajasta aikaan kaahaava seikkailu reissaa aina muinaisesta Egyptistä ja Troijan sodasta Ranskan vallakumouksen kautta renesanssiajan Italiaan, joiden varrella tavataan faarao Tutankhamon, Agamemnon, Marie Antoinette ja Leonardo Da Vinci.

Seikkailu on onnistunut kokonaisuus historiallista knoppitietoa, vastustamatonta hauskanpitoa ja aikuisempaakin katsojaa huvittavaa hetulanheittelyä, joka pitää tallan pohjassa alusta loppuun. Ilmeikkäät hahmot, sarjatulella tykitetyt visuaaliset ja verbaaliset vitsit pitävät laatuanimaation vuoristoratamaisessa liikkeessä ensimmäisestä freimistä viimeiseen. Fiksusti sisäistetty 3D tekee katselukokemuksesta tavanomaista tavaroiden silmille paiskontaa miellyttävämpää.

Alkuperäiset äänitalentit, pääosien Ty Burrellin, Max Charlesin ja Ariel Winterin lisäksi muun muassa Leslie Mann, Allison Janney, Stanley Tucci ja Mel Brooks, ovat saaneet suomidubissa hyvät vastineet. Jukka Rasila on Herra Peabody, Juhana Vaittinen Sherman ja Jenna Hukkanen Penny.

Yhteenveto
Laadukas ja ennen kaikkea vauhdikas animaatioseikkailu edustaa koko perheen elokuvien parempaa päätyä.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016