Alkuperäinen nimi: 
The Internship
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2013
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
13
Kesto: 
119
Internship, The
Arto Lappalainen, To, 11/07/2013 - 00:00

Elokuva
Myyntitykit Billy McMahon (Vince Vaughn) and Nick Campbell (Owen Wilson) ovat alansa parhaita. Tai ainakin olivat, kunnes alati digitalisoituva maailma ajoi vanhan koulukunnan kaupparatsujen ohi. Uhka kortistosta pakottaa Billyn etsimään kaksikolle äkkiä uuden uran, joka voisi aueta vaikka Googlella, mutta hakukonejätti valitsee tekijänsä tarkasti ja vaativan harjoitteluohjelman kautta. Pojat pääsevät puhelahjoillaan haastattelusta läpi ja tositoimiin Googlen hulppealle kampukselle, missä ankaran herra Chettyn (Aasif Mandvi) johtamassa harjoittelujaksossa osallistujat jaetaan joukkueisiin ja voittajatiimin jäsenet saavat himoitut työpaikat. Billyn ja Nickin joukkueen luotsiksi valikoituu firman kokemattomin vetäjä Lyle (Josh Brener) ja jäseniksi ylijäämät, jotka eivät muihin joukkueisiin kelvanneet. Porukan on opittava lyhyessä ajassa vetämään yhtä köyttä, mutta ilkeän neron Graham Hawtreyn (Max Minghella) ryhmän lisäksi Nickin keskittymistä häiritsee firman kiireinen markkinointiassari Dana (Rose Byrne). 

Höveli The Internship on tyypillinen altavastaajakomedia, jossa sekalainen sakki vähiten todennäköisiä menestyjiä näyttävät epäilijöilleen ja nousevat vaikeuksien kautta voittoon. Lopputulos on vaikkapa Nörttien kostoa (1984) aavistuksen fiksumpi ja hauskempi, sympaattinenkin, mutta armottoman ylipitkä ja tarinassa on kaikkea liikaa. Parhaat läpät osuvat maaliinsa sukupolvien välisestä kuilusta, kuinka puolta nuoremmat propellihatut elävät tyystin eri maailmassa kuin tekniikkaa vierastavat äijät. 

Harmittoman ja niitä ihka oikeitakin ajatuksia muutamasti esittävän hölmöilyn taustalla pillee kuitenkin röyhkeän tuotesijoittelun seuraava taso. Elokuva on periaatteessa Googlen rekrytointivideo, joka kiilottaa firman mainetta maailman parhaiden työpaikkojen listasijoituksena. Tusinakomedioiden studiorenki Shawn Levy, joka yllätti sydämellisellä scifi-urheiludraamalla Real Steel (2011), korostaa vaikutelmaa minkä kerkeää, mutta tekee ilmeisen moninollaisen palkkanauhansa eteen verrattain laadukasta jälkeä ja esimerkiksi pakollinen bilemontaasi on yllättäen koko homman parhaita paloja.

Vince Vaughn ja Owen Wilson esittävät tutuilla maneereillaan samoja hahmoja kuin ovat koko komediauransa tehneet. Billy McMahon ja Nick Campbell ovat kuin kaksikon edellisen yhteistyön, törkeämmän Kuokkavieraiden (2005) nyt sentään hiukan henkisesti kypsempiä lurjuksia. Rose Byrne on ihana pakollisena romanttisena virityksenä ja nörttigalleriasta löytyy iso joukko nuoria, mutta vielä tuntemattomia lupauksia. Muutaman minuutin vierailurooleissa John Goodman on jätkien kiero pomo ja Will Ferrell sikamainen patjakauppias. 

Yhteenveto

Tekijöidensä näköinen kohelluskomedia osuu muutamasti maaliinsa, mutta on pohjimmiltaan maailman suosituimman hakukoneen maksettu mainosbanneri.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016