Alkuperäinen nimi: 
Blended
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2014
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
118
Lomapainajainen
Jussi U. Pellonpää, To, 26/06/2014 - 00:00

Elokuva
Kun leskimies Jim Friedman (Adam Sandler), kolmen tyttären isä, ja aviostaan eronnut Lauren Reynolds (Drew Barrymore), kahden vilkkaan poikalapsen äiti, tapaavat sokkotreffeillä, tulos on täysi katastrofi ja toisiaan heti lähtötelineistä vihaava pari päättääkin olla tapaamatta enää ikinä. Mutta romanttiseksi komediaksi tarkoitettu elokuva ei olisi romanttinen tai edes kooominen, jos pääparia ei yhytettäisikään enää uudelleen yhteen. Tässä nimenomaisessa tapauksessa seuraava kohtaaminen osuu Afrikkaan, jonne kumpikin perhe kuin kohtalon oikusta joutuu lomailemaan. Jos joku nyt ihan tosissaan haluaa vastauksen kysymykseen, löytävätkö Jim ja Lauren yhteisen sävelen, voin vastata, että kyllä, löytävät, joten sen vuoksi ei kenekään tarvitse enää tuhlata muutamaa tuntia aikaa ja rahoja leffalippuun.

Ohjaaja Frank Coracci on kuulunut Adam Sandlerin ikiomaan talliin jo vuodesta 1998, jolloin valmistui The Wedding Singer, ensimmäinen viidestä yhteisestä elokuvasta rutiinilla duunaavan ohjaajan ja saman muotin elokuvatuksia tasaisesti ulos pukkaavan supertähden yhteistyönä. Pikkukiva The Wedding Singer oli myös Sandlerin ja Drew Barrymoren ensimmäinen yhteinen elokuva, jota seurasi Aina eka kerta (50 First Dates, 2004), yhtä lailla ennalta-arvattava romcom, jossa tapahtumien kulun arvasi jo alkutekstien aikana.

Samaa kulunutta polkua kulkee myös Lomapainajainen, joka vaikuttaa, ja toden näköisesti onkin, rahakkaan tuottaja/tähti Sandlerin tavalta tarjota sisäpiirilleen kiva loma mustalla mantereella, ja samalla kuitata reissuun hukatut rahat teettämällä jengillä jälleen yksi tyhjänpäiväinen elokuva, joka muuttaa, viimeistään verotuksessa, menot tuloiksi. Ivan Menchellin ja Clare Seran käsikirjoitus on perusrakenteeltaan suoraan romcomien oppikirjasta, vaatimaton kokoelma kaukaa arvattavia ja vanhoja vitsejä, haukotuttavan läpinäkyviä yllätyksiä sekä nippu nolostuttavia väärinkäsityksiä. Älyttömästi parintuntiseksi venytetyn Lomapainajaisen oppimiskokemukset kumuloituvat niinkin sivistäviin paljastuksiin kuin että kasvaessaan tiettyyn ikään tyttö tarvitsee tamponeja ja että sarvikuonot harrastavat lisääntyäkseen seksiä.

Ammatti-ihmisinä Adam Sandler ja Drew Barrymore ovat kuitenkin rautaisia ja sympaattisiakin, joten on sääli, että kumpikin haaskaa lahjojaan täysin turhanpäiväisiin tekeleisiin. Pariskunnan kipinät ovat harvassa ja nekin vähät kimmalteet peittyvät tasaisen varmasti harvinaisen raivostuttavan lapsikatraan torailevaan toilailuun. Sivurooleissa nähdään mm. Wendi Mclendon-Covey Laurenin kyynisenä bisnespartnerina Jeninä, ex-koristähti Shaguille O`Neal Jimin duunikaverina, Abdoulaye NGom lomaoppaana sekä hyvän käsiksen saatuaan hauska Terry Crews, jonka epäkiitollisena duunina on toimia afrikkalaisen lauluryhmän lipevänä liiderinä Nickensina.

Yhteenveto
Suomalaiselta nimeltään kerrankin harvinaisen osunut elokuva, joka tarjoaa sitä mitä lupaa, niin tekijöilleen kuin katsojillekin.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016