Alkuperäinen nimi: 
We`re The Millers
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2013
Valmistusmaa: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
110
Millerit
Jussi U. Pellonpää, To, 05/09/2013 - 00:00

Elokuva
Mukava, lähinnä grammatason pilvidiileri David Clark (Jason Sudeikis), tulee mukiloiduksi ja samalla katoavat niin rahat kuin lähinnä kotiäideille ja kokeille kaupattava ruohokin. Kuitatakseen velkansa umpikierolle välittäjälleen Gurdlingerille (Ed Helms), Davidin on noudettava Meksikosta huikea mälli marihuanaa, ja kekseliäs ketku päättää palkata reissuun suojakseen valeperheen. Äidin virkaa tekee tuttu strippari Rose (Jennifer Aniston) ja lapsiksi löytyvät rankkasuinen karkulainen Casey (Emma Roberts) sekä naapurin kokematon poika Kenny (Will Poulter). Rajan takana samaa kuormaa saapuu noutamaan myös sen oikea omistaja, kovemman luokan huumelordi Bablo Chacon (Tomer Sisley), jonka bisnekset Millerit pilaavat pahan päiväisesti. Kun retkellä tavataan vielä yltiöystävälliset Fitzgeralditkin, jonka perheenpää Don (Nick Offerman) sattuu olemaan DEA:n agentti, väärinkäsityksiä tulviva sekametelisoppa sakenee vielä entisestään.

Ben Stillerin ja Vince Vaughnin tasoisilla tähdillä tuetulla leffallaan Boltsit pelissä - Dodgeball (2004) mainetta hankkineen ohjaaja Rawson Marshall Thurberin Millerit on poliittisesti kivan epäkorrekti ja rennon pakottomalla läpällä liukastettu komedia. Bob Fisherin, Steve Faberin, Sean Andersin ja John Morrisin käsikirjoitus osaa kierrättää nokkelasti romanttisten komedioiden kliseitä, napsii muutaman tutun kuvion ison luokan toimintaelokuvista ja testaa katsojan hereilläoloa jatkuvilla viittauksilla tv-sarjoihin ja populaarikulttuuriin. Pelkän kommelluksen sijaan Millerit kiinnittää huomion myös henkilöhahmojen kehittymiseen, ja siinä hommassa vapautuneen pakottomasti esiintyvät hyvät näyttelijät auttavat oivasti.

Jenkkitelkan komediasarjoista (30 Rock, Saturday Night Live) ja menestyskomediasta Kaameat pomot (Horrible Bosses, 2011) tuttu Jason Sudeikis sopii hyvin sanavalmiiksi kukkakauppiaaksi, jonka terävä kieli aiheuttaa enemmän vahinkoa kuin se ehtii korjaamaan. Jennifer Anistonin kyyninen lava-aktiivi Rose passaa happamuudellaan sopivasti tasapainottamaan ylinergisen Sudeikisin irtiottoja. 

Ensiesiintymisensä kameroiden edessä huikean hienossa Son of Rambow -elokuvassa (2007) tehnyt Will Poulter löytää tuhannen tutusta kiimaisen teinipojan Kennyn roolistaan fiksusti uusia vivahteita, jonka tukena Emma Robertsin nuorisokriminaali Casey onnistuu niin ikään paitsi huvittamaan, myös yllättävästi koskettamaan tasoja, joita ei rääväsuisesta toimintakomediasta luulisi edes löytyvän. Sivurooleissa Kaameista kankkusista tuttu Ed Helms röyttyää iloisesti ja pitkän linjan tv-ammattilainen Nick Offerman herkuttelee huumeviraston erilaisena agenttina napsakasti. 

Yhteenveto
Räävin ronski ja paikoin törkeästi yliampuva, mutta pohjimmiltaan sympaattinen hassuttelu. Millereiden matkassa ei aika tule pitkäksi.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016