Alkuperäinen nimi: 
The Hunger Games: Catching Fire
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2013
Valmistusmaa: 
Käsikirjoittaja: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
146
Nälkäpeli: Vihan liekit
Jussi U. Pellonpää, Ke, 20/11/2013 - 00:00

Elokuva
Kun edellisen Nälkäpelin voittajat, Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) ja Peeta Mellark (Josh Hutcherson) kiertävät vyöhykkeitä Capitolin kunniaksi, kapinahenki kärsivän kansan keskuudessa kasvaa yhä. Tyrannimainen presidentti Snow (Donald Sutherland) ymmärtää, että Katnissista on tahtomattaankin kasvanut vastarinnan symboli, joten hän järjestää tämän uudelleen kisaan, johon osallistuvat tällä kerralla kaikki aikaisemmat voittajat. Suunnitelma Katnissin murhaamiseksi suorassa lähetyksessä etenee sutjakasti, mutta vallankumouksen siemen on jo itämässä.

Francis Lawrencen Nälkäpeli: Vihan liekit on varman päälle laskettu tuote, joka yrittää näyttää huomattavasti suuremmalta kuin se itse asiassa onkaan. Tekniikka on päällisin puolin kunnossa ja monenmoista ihmevempelettä esitellään innostuneena, mutta pelkkänä silmäkarkkina aivan liian pitkäksi venytetty juttu kuihtuu kasaan melkein ennen kuin ehtii edes alkamaan. Simon Beaufoyn ja Michael Arndtin käsikirjoitus Suzanne Collinsin bestsellerin pohjalta sisältää alleviivattua sosiaalista kommentaaria ja sanomaakin, mutta sen ajatukseimmat pointit hukkuvat lavean ja kosiskelevan julkisivun alle. Hienosti toimineeseen ensimmäisen Nälkäpeliin verrattuna kakkonen lähestyy markkinoiden maksimoinnissaan nyt uhkaavasti Twilight -saagan tapaisia valmiiksi pureskeltuja fantasiajännäreitä.

Pahiten hetkittäin ihan kelpo leffassa mättää itse tarina, jonka asetelmat paljastetaan jo ensimmäisen vartin aikana, vaikka mustavalokoista politikointia ja kulissien takaista suplikointia jatketaan aina kahden tunnin paalulle saakka. Itse peliin päästyään nykystandardein keskitason toimintajärkäle hiukan ryhdistäytyy, mutta loppuhuipennus jätetään tylysti sen kahtia jaetulle jatko-osalle Nälkäpeli: Matkijanärhi, jotka saadaan valkokankaille 2014 ja 2015.

Jennifer Lawrence uurastaa sen minkä pystyy, mutta ei yksin saa pidettyä kokonaisuutta tarpeeksi imukykyisenä, vaikka sivustatkin on täytetty hyvillä näyttelijöillä. Josh Hutchersonin rooli Peetana on tarinalle tärkeä, mutta jää silti sivuun, kuten tekee myös Donald Sutherlandin megalomaaniseksi peräreiäksi taannutettu presidentti Snow. Muissa rooleissa nähdään ykkösestä tutut Woody Harrelson Katnissin ohjaajana Haymitchina, Elisabeth Banks emäntä Effienä ja rock-kukko Lenny Kravitz stylisti Cinnana. Kilpakollegoina areenalla ravaa mm. Jena Malone, Jeffrey Wright, Sam Claflin, Amanda Plummer, Lynn Cohen sekä Bruno Gunn. Philip Seymour Hoffman on pelisuunnittelija Heavensbee, Stanley Tucci ja Toby Jones uusivat roolinsa Nälkäpeli-ohjelman seremoniamestareina ja Liam Hemsworth on Katnissin todellinen rakkaus, kotopuolen yrmy kaivosmies Gale.

Yhteenveto
Petrattavaa jää reippaasti, sillä näillä eväillä Nälkäpeli: Vihan liekit jää pelkäksi välisoitoksi, sitä kovasti luvattua todellista vallankumousta odotellessa.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016