Alkuperäinen nimi: 
Dumb and Dumber To
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2014
Valmistusmaa: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
109
Nuija ja tosinuija kaks
Jussi U. Pellonpää, Pe, 14/11/2014 - 00:00

Elokuva
Kun kaksikymmentä vuotta katatonisessa tilassa sairaalassa lojunut Lloyd (Jim Carrey), jota tämän paras ja ainoa ystävä Harry (Jeff Daniels) on käynyt katsomassa joka viikko, herää, tolkunhäivät katastrofimagneetit pääsevät jälleen reissuun halki maan, etsimään sopivaa munuaisen luovuttajaa. Reissuun mahtuu monenmoista kommellusta, kun pölvästit sekaantuvat vielä salamurhahankkeeseenkin.

Vuonna 1994 Farrellyn veljekset Bobby ja Peter löivät läpi ääliökomediallaan Nuija ja tosinuija (Dumb and Dumber), joka teki paitsi Jim Carreysta kansainvälisen tähtikoomikon, sementoi myös Farrellyjen maineen roisien ja kaikkia tasapuolisesti loukkaavien komedioiden renesanssimiehinä. Kaksi vuosikymmentä myöhemmin sekoilu saa vihdoin jatkoa nimellä Nuija ja tosinuija kaks, mutta olisi luullut, että väliajalla joku olisi keksinyt touhuun jotain uuttakin, sillä kierrätys on kuin hiilikopio alkuperäisestä, tosin muutama hölmöilyistä on sentään uusiakin. Vaikka vitsejä, gageja ja idiotismeja tuleekin kuin liukuhihnalta, meininki on silti laiskanpulskeaa ja rytmitöntä. Siitä Farrellyille pitää sentään hattua nostaa, että he pysyvät itselleen uskollisina, eivätkä anna pölvästelynsä taantua Friedberg & Seltzerin spooffileffojen kaltaiseksi, myötähäpeää synnyttäväksi halpahintaiseksi huoraamiseksi.

Päärooleissa Jim Carrey ja Jeff Daniels toheloivat tuttuun tapaansa, eikä muille vastaantulijoille jää oikeastaan edes tilaa kalastella irtonauruja. Sivurooleissa nähdään mm. Rob Riggle, Laurie Holden, Steve Tom, Rachel Melvin ja Kathleen Turner sekä tähtivierailijoina piipahtamassa Bill Murray sekä Jennifer Lawrence.

Yhteenveto
Vähintään puoli tuntia liian pitkäksi venytetty jatko-osa ysärihitille tuntuu ja näyttää siltä kuin se olisi tehty 20 vuotta liian myöhään. Ja niinhän se onkin.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016