Onneli ja Anneli
Jussi U. Pellonpää, Pe, 17/01/2014 - 00:00

Elokuva
Kun pikkutytöt Onneli (Aava Merikanto) ja Anneli (Lilja Lehto) saavatkin palkkioksi rehellisyydestään pitää kadulta löytämänsä suuren summan rahaa, päättävät parhaat kaverukset ostaa ikioman talon rouva Ruusupuulta. (Eija Ahvo).Leikkien keskellä tutuiksi tulevat myös naapurit, kuten taikoihin taipuvaiset Vappusen siskokset Tingelstiina (Kiti Kokkonen) ja Angelstiina (Elina Knihtilä) sekä happamampi rouva Rusina (Johanna af Schultén). Hauskanpito keskeytyy kun Ruusukujalla tapahtuu rikos, jonka selvittämisessä poliisi Urho Ulpukka (Jaakko Saariluoma) tarvitsee myös Onnelin ja Annelin apua.

Saara Cantellin ohjaama päivänpaisteinen fantasia Onneli ja Anneli perustuu Marjatta Kurjenniemen kirjaan Onneli ja Annelin talo, jonka pohjalta elokuvan on käsikirjoittanut Sami Keski-Vähälä. Jutun juonena on monen lapsen haave päästä elämään ilman vanhempien harjoittamaa määräysvaltaa.

Onneli ja Anneli ilakoi värikkäästi samassa maagisrealistisessa universumissa kuin Heinähattu ja Vilttitossu (2009) eli kyseessä on täsmänä lapsille suunnatusta fantasiasta, josta arki pysyy kaukana. Paikoin rytmi kuitenkin katoaa Cantellin hyppysistä ja hassuus jää polkemaan paikoilleen, eikä laskelmoinninkaan makua kyetä täysin koreasta kakusta kitkemään.

Aava Merikanto ja Lilja Lehto jatkavat taitavien kotimaisten lapsinäyttelijöiden esiinmarssia, pitäen nimirooleissa aidosti hauskaa. Aikuisina eniten tilaa saavat Johanna af Schultenin surun murtama rouva Rusina ja Jaakko Saariluoman tähän ihanstunut höveli pollari Urho. Tärkeitä tarinalle ovat myös Samuli Vauramo kummia puuhaavana jäätelökauppias Arskana ja Kristiina Elstelä tämän peli-addiktina isoäitinä.

Yhteenveto
Nimenomaan lapsille suunnattu elokuva ei täysin lunasta lupauksia, mutta vaihtoehtoviihteenä koko perheelle se kyllä puolustaa paikkaansa.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016