Alkuperäinen nimi: 
Made of Honor
Valmistusvuosi: 
2008
Ohjaaja: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
103
Rakastunut bestman
Päivi Kärkkäinen, To, 29/05/2008 - 00:00

Elokuva
Kun Hollywoodissa räätälöidään romanttista komediaa oletetun homogeeniselle ryhmälle nimeltä ”naiskatsojat”, tuntuu sisällöksi lähes poikkeuksetta riittävän yksi mukamas komea miehenlärvi sekä umpikliseinen juoni, joka on leikattu ja liimattu kokoon muiden samaa genreä edustavien elokuvien umpikliseisistä juonista. Kun ne kiedotaan koreasti sydämiin ja sellofaaniin, ja taustalle asetellaan jylhiä postikorttimaisemia, tulisi katsojan ilmeisesti huokailla ihastuneena ja vastustuskyvyttömänä. Rakastunut bestman on juuri tällainen, nais- ja miesyleisöä tosin täysin tasapuolisesti aliarvioiva tekele, joka saattaisi pistää vihaksi, ellei yritys manipuloida katsojaa olisi niin läpinäkyvä, epätoivoinen ja sanalla sanoen surkea.

Kolmekymppiset Tom (Patrick Dempsey) ja Hannah (Michelle Monaghan) ovat parhaat ystävät vuosien takaa. Vuosikaudet Hannah on seurannut ystävänsä holtittomia moniajoja naismaailmassa ja ollut aina tarvittaessa se luotettava olkapää. Vasta kun Hannah lähtee kuuden viikon työmatkalle Skotlantiin, Tom tajuaa, kuinka yksinäinen on ilman tätä. Mies päättää kosia Hannahia heti tilaisuuden tullen, mutta tämäpä palaakin New Yorkiin komea ja rikas skottikihlattu (Kevin McKidd) mukanaan. Tom on kuin maansa myynyt, mutta suostuu Hannahin ”kaasoksi” pyrkimyksenään saada tunteensa kerrottua ja hääaikeet estettyä ennen kuin on liian myöhäistä.

Rakastunut bestman on perinteisiin arvoihin nojaava romanttinen komedia, jonka heikosti motivoitu juoni on lainattu pääosin Kuka sanoo tahdon (1997) -elokuvasta. Mies on itsekeskeinen tollo, joka saa suunsa auki vasta rakkaansa seisoessa alttarilla toisen sulhon kanssa, ja nainen tahdoton heittopussi, jonka mieli ailahtelee aviomiehen valinnan suhteen ällistyttävällä vauhdilla ja perusteitta. Elokuvan päähoukuttimena toimii Patrick Dempsey (Greyn anatomian kirurgi Derek Shepherd), tuo mies kuin kärpäspaperi, jonka fanejakin häirinnee jos ei näyttelijän karisman puute, niin ainakin Dempseyn esittämän naistenmies-Tomin yksiulotteisuus ja elokuvan nk. huumorin väsyneisyys ja ilmeisyys. Sääliksi käy suloista Michelle Monaghania, jonka Hannah on elokuvan ainoa etäisesti viehättävä hahmo. Monaghan on vuosien varrella esiintynyt kiinnostavissakin rooleissa (mm. North Country, Gone Baby Gone), mutta tämänkaltaiset epäonniset roolivalinnat, Farrellyn veljesten kammottavasta Sekaisin suhteessa -kalkkunasta nyt puhumattakaan, eivät tee hänen uralleen hyvää.

Pienessä ja kokonaisuuden kannalta merkityksettömässä sivuosassa Tomin isänä nähdään myös ohjaajana ja tuottajana tunnettu veteraani Sydney Pollack, joka menehtyi hiljattain syöpään. Rakastunut bestman jäi hänen viimeiseksi esiintymisekseen kameran edessä.

Yhteenveto

Varmemman päälle ei enää voi pelata. Rakastunut bestman on joutava kokoelma vanhaa ja lainattua, josta ainoastaan intohimoisimpien Patrick Dempsey -fanien voi kuvitella saavan jotain irti. Tekohauska muoviromanssi on jälleen yksi masentava esimerkki Hollywoodin riskinottohaluttomuudesta ja -kyvyttömyydestä.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016