Alkuperäinen nimi: 
Selänne
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2013
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Näyttelijät: 
Musiikki: 
Tuottaja: 
Kesto: 
110
Selänne
Jussi U. Pellonpää, To, 26/09/2013 - 00:00

Elokuva
JP Siilin dokumentti yhdestä Suomen kaikkien aikojen jääkiekkoilijasta, Teemu Selänteestä, piirtää kuvan särmikkäästä urheilijasta, vaikkei tyystin vältäkään ikonisoimasta nimihenkilöään.

Jutun juureen on muutamin kohdin ympätty mukaan myös näennäistä kritiikkiä ympäri maailmaa palvotusta urheilusankarista, joka on voittanut kaikki vastoinkäymiset, lukuisat loukkaantumiset ja itse hankkinut kovalla työllä ja periksiantamattomalla asenteella kruununsa, jonka virkaa symbolisesti tekee kaudelta 2006-2007 Anaheimin paidassa voitettu NHL:n Stanley Cup.

Selänne, tai Sel8nne, kuten sitä Teemun pelinumerolla nokkelasti maailmalla markkinoidaan, on kuitenkin kelpo kuvaus kansallissankarin asemaan nousseesta suomalaisesta miehestä, jonka saavutuksia voi ja pitääkin kumartaa.

Vaikka puhuvia päitä piisaa kiekkopomoista ja pelikavereista aina Teemun omaan perheeseen, ystäviin ja sukulaisiin, se koukku, mikä teki esimerkiksi dokumentista Searching for Sugar Man (2012) jännittävän yllätyksellisen ja yhden julkaisuvuotensa parhaista elokuvista, puuttuu, sillä suomalaisen salaman edesottamuset niin kaukaloissa kuin niiden ulkopuolellakin ovat tulleet dokumentoiduiksi tarkkaan lukuisissa eri medioissa jo kahdenkymmenen vuoden ajan.

Yhteenveto

Pienestä kritiikittömyydestään ja henkilöpalvonnastaan huolimatta Selänne on hyvä dokumenttielokuva, mielenkiintoinen yhteenveto karismaattisesta ja persoonallisesta urheilijasta, jonka saavutukset lätkämaailman huipulla toimivat oivana esikuvana miljoonille nuorille kiekkofaneille.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016