Alkuperäinen nimi: 
Sex Tape
Lajityyppi: 
Valmistusvuosi: 
2014
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
94
Sex Tape - kadonneen videon metsästys
Jussi U. Pellonpää, To, 07/08/2014 - 00:00

Elokuva
Jaylla (Jason Segel) ja Anniella (Cameron Diaz) menee hyvin. Annien kirjoittama blogi on nousemassa supersuosituksi suuren julkaisuyhtiön huomassa eikä Jayllakaan ole huolta huomisesta mukavassa työssään radiokanavalla. Kymmenen vuoden yhdessäolon, ja kahden lapsen, jälkeen seksielämä on kuitenkin kuihtunut entisestä, joten pari päättää piristää sitä suorittamalla kameran edessä kaikki The Joy of Sex -kirjan tarjoamat variaatiot pariutumisesta. Video päätyy kuitenkin vahingossa pilveen ja pariskunnalle tulee tulenpalava kiire kerätä pois kaikki Jayn lahjoiksi jakamat Ipadit, ennen kuin Lincoln -elokuvan mittainen naintinauha vuotaa cyberavaruuden kautta maailmanlaajuiseen julkisuuteen.

Jake Kasdanin Sex Tape - kadonneen videon metsästys jatkaa samalla linjalla kuin Bad Teacher (2011), ohjaajan edellinen yhteistyö pääosanesittäjien Jason Segelin ja Cameron Diazin kanssa. Räävi dialogi ja ikärajan (K-12) sallima sutina pitävät touhun pikkutuhmana, vaikka taustalla kulkeekin tuhansien komedioiden ikivanha alkusysäys, inhimillisestä erheestä lähtevä ja katatsrofaaliset mittasuhteet saava pelastusoperaatio, joka ajaa keskushenkilöt mitä hulluimpiin tilanteisiin ja epätoivoisimpiin tekoihin palauttaakseen status quon.

Sex Tape - kadonneen videon metsästys vääntää vitsin jos toisenkin esitellessään nykyaikaisen tekonologian luoman modernin painajaisen, jossa jokaisen individualistin yksityisyys on vain yhden klikkauksen päässä muuttua julkiseksi. Meininki etenee sitcom-perinteen mukaan kohtauksesta toiseen, ajaen sympaattisen pääkaksikon toinen toistaan hävettävämpään tilanteeseen, joista osa toimii, osa ei. Parhaimmillaan leffa on varsin inspiroituneen, ja improvisoidunkin oloista hauskanpitoa, heikoimmillaan ennalta-arvattavia törmäilyjä ja kaavamaisesti toistettua aikuisten arvojen hymistelyä. Kaiken kohelluksen keskellä Kate Angelon tarinan pohjalta syntynyt ja Kasdanin, Segelin ja Nicholas Stollerin kirjoittama nolojen tilanteiden kavalkadi muistuttaa konservatiivisesti, että perhe ja henkinen hyvinvointi ovat myös vallan riittäviä stimulantteja onnelliselle parisuhteelle.

Hauskuus lepää pitkälti jokamiehenoloisen Jason Segelin kasvoilla ja Cameron Diazin energisessä läsnäolossa, eikä parin synkassakaan ole kauhean paljoa valittamista. Rob Corddry ja Ellie Kemper ovat Robbie ja Tess, tuttavapariskunta, joiden jälkikasvulla on oma osansa ongelmien multiploitumisessa. Hilpeimmän sivuroolin Disney -tuotoksiin kipeästi kilahtaneena ökytuottaja Hank Rosenbaumina tempaisee yllättäen entinen teini-idoli Rob Lowe, joka sai 25 vuotta sitten henkilökohtaisesti kokea sen kurimuksen mitä tapahtuu, kun intiimi kotivideo leviää vahingossa kaiken kansan ulottuville. Suosikkikoomikko Jack Black piipahtaa kuvissa YouPorn -sivuston ylläpitäjänä.

Yhteenveto
Kovasti yrittävä, mutta paljon potentiaalistaan myös turhaan tuhlaava komedia hauskuttaa aikansa, mutta genrensä uudeksi klassikoksi siitä ei ole.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016