Alkuperäinen nimi: 
Star Trek Beyond
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2016
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
123
Star Trek Beyond
Jussi U. Pellonpää, La, 23/07/2016 - 00:00

Elokuva
U.S.S. Enterprisen kapteeni James T. Kirkilla (Chris Pine) on tylsää. Viiden vuoden tutkimusmatkaurakasta on vielä kaksi jäljellä, mutta avaruuden käymättömät korpimaat eivät ole enää aikoihin tarjonneet yllätyksiä. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun vastaan tulee myyttinen Krall (Idris Elba), ja simppeli pelastusoperaatio kääntyy selviytymistaisteluksi. Pian Enterprisen miehistö löytää itsensä keskeltä haaksirikkoa tuntemattomalta planeetalta ja aika maailmankaikkeuden tiimalasissa alkaa huveta uhkaavasti.

Kolme Fast & Furious -leffaa (2009, 2011, 2013) ohjannut Justin Lin astuu tähtimatkalle, kun saagan kahdella aiemmalla elokuvalla (Star trek (2009), Star Trek Into Darkness (2013) elvyttänyt J.J. Abrams (2009 ja 2013) siirtyi ohjastelemaan sitä toista scifisaagaa, Star Warsia, sen seitsemännellä osalla The Force Awakens (2015).

Lin tuo suoraan oman F&F-konseptinsa Star Trekiin, rikkoen kuin katukaahareista kertoneen elokuvansa ydinryhmän palasiksi, seuraten eri porukoita tv-maailmasta tutun episodimaiseen tyyliin. Kaksi aiempaa osaa kirjoittaneet Roberto Orci ja Alex Kurtzman ovat nyt vaihtuneet lähinnä televisioon sarjiksia rustanneeseen Doug Jungiin, jolle tukea (ja tarinalle turhaa huumoria) on antanut sarjassa hassusti skottia vääntävää konemestari Scottiakin näyttelevä Simon Pegg.

Kerronta hajoittaa kokonaisuutta pahasti, vaikkei Star Trek Beyond silti jääkään tyystin vaille saavutuksia. Toimintaa piisaa monessa muodossa, kun Enterprisen miehistö tutkii yhdessä ja erikseen salaperäistä planeettaa. Kirk ja Chekov (Anton Yelchin) muodostavat yhden kimpan, kun taas Spockilla (Zachary Quinto ja tohtori Bones McCoylla (Karl Urban) on omat murheensa.

Uhura (Zoe Zaldana) ja Sulu (John Cho) kärsivät vankeina, kun taas aluksen vääräleuka Scott lyöttäytyy yhteen natiivin Jaylahin (Sofia Boutella) kanssa, samalla kun osaa Krallin haaviin jääneitä uhkaa teloitus, ellei hän saa haltuunsa haluamaansa artefaktia. Kaikki vakinäyttelijät klaaraavat tutut roolinsa ilman sen suurempia tuskia, jokaisen saadessa valkokangasaikaa enemmän tai vähemmän tasaisesti. Muhkea Idris Elba ei vahvassa maskissa saa oikein tilaisuuttaa loistaa, ennenkuin lopussa, jolloin naamiot putoavat.

Yhteenveto
Summattuna Star Trek Beyond jää kahdesta aiemmasta remakesta enemmän kuin poimun, mutta onnistuu silti silkalla vauhdin pidolla istuttamaan katsojan ohjaamoon tarvittavaksi ajaksi ilman sen suurempaa turhautumista.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016