Star Trek Into Darkness
Jussi U. Pellonpää, Ke, 05/06/2013 - 00:00

Elokuva
USS Enterprisen kapteeni Kirk (Chris Pine) miehistöineen joutuu keskelle galaksien välistä sotaa, kun terrori-isku kotona maapallolla järkyttää koko tähtilaivastoa. Attentaatin takana on oma mies, komentaja John Harrison (Benedict Cumberbatch), taidoiltaan ylivertainen taistelija, joka kantaa paitsi kaunaa koko ihmiskunnalle, myös suurta ja synkkää salaisuutta menneisyydestä, jonka paljastuminen vaarantaa koko universumin olemassaolon.

J.J. Abramsin komea ja tyylikäs Star Trek (2009) onnistui päivittämään koko kulttisaagan taitavasti uudelle vuosituhannelle ja tähtien välisen jännitysnäytelmän jatko, Star Trek Into Darkness, parantaa vauhtia ja nostaa panoksia. Tekniikaltaan ja tehosteiltaan massiivisen upeassa elokuvassa tarina ja henkilöt ovat etusijalla, Roberto Orcin, Alex Kurtzmanin ja Damon Lindelofin käsikirjoittama huippuunsa hiottu scifitrilleri keskittyy olennaiseen ja antaa pelureilleen tilaa kasvaa ja kehittyä. Kokonaisuus nousee ylvääksi esitykseksi, jossa yhdistyvät kaikki nykyaikaisen elokuvan teon tärkeimmät elementit sulavassa symbioosissa. Myös ohjaaja Abramsin rakkaat tavaramerkit, kuvassa näkyvät valonsäteiden välähdykset, ovat tietenkin mukana, tällä kerralla paikoin jopa häiritsevissä määrin.

Enterprisen miehistö on hyvässä iskussa Chris Pinen uhmakkaan Kapteeni Kirkin ja Zachary Quinton äärianalyyyttisen Mr. Spockin johdolla. Legendaarisen miehistön muut jäsenet, Zoe Saldana (viestintäupseeri Uhura), Karl Urban (aluksen lääkäri Bones McCoy), Anton Yelchin (navigaattori Chekov), John Cho (luutnantti Sulu), sekä varsinkin laatuleffan koomisemmista kohtauksista vastaava Simo Pegg (konemestari Scotty), ovat myös jokainen ansainneet paikkansa lennolla. Varsinainen voima vauhdikkaan viileässä viihde-elämyksessä on Benedict Cumberbatchin loistavan coolisti tulkitsema John Harrison, josta löytyy samankaltaista synkkää sympatiaa kuin Rutger Hauerin replikantti Roy Battysta Ridley Scottin scifiklassikossa Blade Runner (1982).
Sivummalla vakuuttavat Bruce Greenwood ja Peter Weller amiraaleina Pike ja Marcus.

Yhteenveto
Star Trek Into Darkness menee rohkeasti sinne, missä yksikään ihminen ei ole ennen käynyt. Se lentää poimuajolla suoraan tähtiin tarjoten vannoutuneimmallekin Trekkerille matkan, josta ollaan aina haaveiltu.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016