Alkuperäinen nimi: 
Jersey Girl
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2004
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
K11
Kesto: 
98
Tyttö tuollainen
Jarmo Hänninen, Pe, 10/12/2004 - 00:00

Elokuva

Ollie (Ben Affleck) ja Gertrude (Jennifer Lopez) Trinke ovat onnellisesti omaa pikku elämäänsä elelevä pari. Molemmat ovat menestyviä ihmisiä ja he rakastavat toisiaan intohimoisesti. Yhteiselo kuitenkin järkkyy, kun Gertie tulee raskaaksi ja lopulta koittava synnytys päättyy onnettomasti. Ollie jää yksin vastasyntyneen tyttärensä kanssa ja maailma on julma paikka myös yksinhuoltajaisälle.

Jersey Girl ei ole tavanomainen Kevin Smith -elokuva. Se ei sisällä tavanomaista räkäilyhuumoria ja kikkeli-komiikkaa, josta Smith on enemmän kuin tunnettu - mieshän on luonut uransa sen avulla. Tässä elokuvassa ei nähdä edes Quick Stop -ruokakauppaa Jay ja Silent Bobista puhumattakaan. Vaikuttaa pahasti siltä, että elokuva olisi yksi suuri ystävänpalvelus Smithiltä Affleckille.

You try getting ready quickly when you look like this! I'm so fat and there's gonna be nothing but beautiful skinny girls there!

That's because they're all coked-out whores, honey.

I wanna be a coked-out whore!

Jersey Girl valmistui ennen Affleckin ja Lopezin tähdittämää Gigli-floppia. Smith ilmeisesti päätti odottaa moninkertaisen Razzie-voittajan aiheuttaman "floppikohun" laantumista, ennen kuin julkaisi oman tekeleensä. Kyseessähän on kuitenkin pelkkää arvailua, joten asian oikea laita saattaa jäädä ikuisesti hämärän peittoon.

Elokuva on vaikea arvosteltavaksi. Toisaalta se on tasainen elokuva, joka esittelee genreen muutaman erikoisuuden. Toisaalta se on hyvin erilainen genre-elokuva jo pelkästään siitä syystä, että se on Kevin Smithin ohjaama leffa ja tuo hänestä esiin aivan uuden puolen. Herää myös kysymys, miten Smith on päätynyt ohjaamaan tällaista mainstream-sontaa - perustukoot leffa sitten miten paljon tahansa Smithin omiin kokemuksiin vanhempana olemisesta.

Elokuvan suola ei ole pääosissa olevat puisevat "aikuiset" Affleck ja Lopez, joiden yhteiselo vaikuttaa elokuvassa vielä luonnottomammalta, kuin se aikoinaan kuulosti lehtiotsikoissa ennen kohuparin eropäätöstä. Jersey Girlin nimiosaa näyttelee 10-vuotias Raquel Castro, joka on juuri sopiva osaansa. Liv Tyler alkaa palata pikkubudjetin elokuvien pariin Taru Sormusten Herrasta -trilogian menestyshuuman jälkeen, ja Jersey Girl on tästä oiva esimerkki. Lopun pientä musikaalikohtausta lukuunottamatta, Tyler on roolissaan todella maanläheinen ja osoittaa tietynlaista nöyryyttä suoritustaan kohtaan.

Neiti Castron pääroolin lisäksi elokuva on varsinaista sivuosien juhlaa. Rooliinsa vakavoitunut George Carlin Ollien isäpappana on Kevin Smith elokuvien ystäville tuttu näyttelijä. Myös Carlinin hahmon kavereita esittävät Stephen Root ja Mike Starr loistavat omalla tontillaan. Myös Jason Biggs nähdään mukavassa roolissa.

Näillä ansioilla elokuva on kuitenkin vain yksi romanttinen komedia muiden joukossa, vaikka juoni kokonaisuudessaan eroaakin melkoisesti muista genren elokuvista.

Kuva

Kuva esitetään anamorfisena 2,40:1-suhteella. Kuva on melkoisen pehmeä ja kohinaa esiintyy kautta linjan. Kyseessä on kuitenkin promoversion pohjalta tehty arvio, joten kuvan laatu saattaa olla paremmalla tasolla myyntikappaleessa.

Ääni

Lopullisessa versiossa tarjolla on Dolby Digital 5.1 -ääniraidan lisäksi myös 5.1 DTS -ääniraita. Promoversiossa oli tyytyminen Dolby Surround 2.0 -ääniraitaan.

Lisämateriaali

Promoversiossa lisämateriaalista ei ollut tietoakaan, mutta myyntiversiosta löytyy keskusteluita, Behind the Scenes -kooste ja trailereita.

Yhteenveto

Romanttinen komedia Kevin Smithin ohjauksessa kuulostaa vähintäänkin omituiselta yhdistelmältä. Elokuva on sinänsä erikoinen veto suositulta huumoriohjaajalta, ja saattaakin karkoittaa Smithin aikaisempien elokuvien ystävät luotaan. Onhan Smithin ohjaama Chasing Amy luettavissa myös romanttiseksi komediaksi, mutta siinä oli paljon roisimpaa dialogia ja muita Smith-leffojen ominaispiirteitä. Keskiverto romanttinen komedia, joka kuitenkin nostattaa Affleckin arvostusta näyttelijänä hieman Gigli-leffan suosta.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Alkuperäiskieli: 
Levymäärä: 
1
Aluekoodi: 
Lisätietoa: 
Arvostelu on tehty promoversion pohjalta, joka ei ole yhtenäinen myyntiversion kanssa. Kiitos Nordisk Filmille arvostelukappaleesta.
Ääni: 
Dolby Surround 2.0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Kuvagalleria: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016