Alkuperäinen nimi: 
Company Business
Lajityyppi: 
Valmistusvuosi: 
1991
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
K15
Kesto: 
94
Venäläinen ruletti
Jari Tomppo, Su, 18/07/2004 - 00:00

Elokuva:

Kahden Oscar -palkitun loistosuorituksen vastapainoksi Gene Hackman on uransa aikana näytellyt lukuisissa elokuvissa jotka hän epäilemättä haluisi itsekin unohtaa. Ainakin Hackmanin parina Nicholas Meyerin ohjaamassa ja käsikirjoittamassa elokuvassa Venäläinen ruletti näytellyt entinen balettitanssija Mikhail Baryshnikov häpeää tätä näyttelijänuransa viimeiseksi jäänyttä elokuvaa siinä määrin että kieltäytyy edes puhumasta siitä.

Hackmanin tulkitsema Sam Boyd on entinen CIA -agentti joka kylmän sodan päätyttyä elättää itsensä tekemällä keikkahommia teollisuusvakoilijana. Yllättäen Boydin entiset esimiehet Kurtwood Smithin näyttelemän Elliot Jaffen johdolla ottavat kehäraakkiin yhteyttä ja tarjoavat hänelle simppeliä keikkaa. Hänen on saatettava vuosia amerikkalaisessa vankilassa virunut neuvostovakooja Pjotr Ivanovits Grushenko (Baryshnikov) Berliiniin jossa tämä vaihdetaan pari vuosikymmentä Neuvostoliiton vieraanvaraisuudesta nauttineeseen entiseen U2 -pilottiin. Kolumbian lääketeollisuus tukee operaatiota parin miljoonan dollarin avustuksella neuvostoliittolaisille.

Kuten arvata saattaa keikka ei suinkaan suju suunnitellut suoraviivaisesti ja pian niin Boyd kuin Grushenko huomaavat joutuneensa omiensa kusettamaksi ja heidän on opittava luottamaan toisiinsa selviytyäkseen voittajina kuolettavassa pelissä jota pelataan pitkin Keski-Eurooppaa kunnes takaa-ajo lopulta huipentuu Pariisissa.

Venäläinen ruletti tarjoaa kattavan koosteen agenttitrillerien kuluneimmista kliseistä ja suomalaisen katsoja saattaa kiinnittää myös huomiota siihen kuinka keski-eurooppalainen autokalusto vuosimallia 1990 muistuttaa vuonna 2004 Suomen maanteillä liikkuvaa autokantaa.Kuva:

Kiekon anamorfinen kuva edustaa parempaa keskitasoa joka suhteessa.Ääni:

Äänipuolella on tyytyminen kaksikanavaiseen Dolby Digital -ääniraitaan joka takakannen lupauksista huolimatta ei sisällä edes surroundinformaatiota. Dialogi toistuu kiitettävän kirkkaasti, mutta elokuvan äänitehosteet jäävät jokseenkin ponnettomiksi.
Lisämateriaali:


Trailerin (1:59, 1,85:1 letterbox, DD 2.0) lisäksi tarjolla ei ole muuta lisämateriaalia.

Yhteenveto:


Venäläistä rulettia voi suositella vain paatuneimmille Gene Hackman -faneille ja heillekin melkoisella varauksella. Kukaties ei ole tarpeen nähdä kaikkea suosikkinäyttelijänsä tekemää roskaa.


DVD on laadultaan totuttua halpasarjan keskitasoa eikä suoranaisesti häikäise millään osa-alueella.

Kuvasuhde: 
1,85:1
Anamorfinen: 
Anamorfinen
Alkuperäiskieli: 
Levymäärä: 
1
Aluekoodi: 
Lisätietoa: 
Arvostelu julkaistu aikaisemmin CinemaSF:ssä.
Ääni: 
Dolby Digital 2.0
Dubbaukset: 
Bonukset: 
- Traileri
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016