Alkuperäinen nimi: 
After We Collided
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2020
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Ikäsuositus: 
12
Kesto: 
106
After We Collided
Jussi U. Pellonpää, La, 05/09/2020 - 18:06

Elokuva

Collegessa rakastuneiden, kiltin ja kunnollisen Tessan (Josephine Langford) ja kapinallisen Hardinin (Hero Fiennes Tifiin) tarina jatkuu kuukausi ruman breikin jälkeen. Addiktioiden ja demoniensa riivaama Hardin päättää yrittää vielä kerran parantaa tapansa, mutta helppoa paluuta entiseen ei ole brittipojalle luvassa. Vakautta rakkauteen ei tuo myöskään Trevor (Dylan Sprouse), Tessan uusi, fiksu ja filmaattinen työkaveri, joka on kuin peilikuva rentulle Hardinille.

Anna Toddin One Direction -yhtyeen koltiaisille kynäilemä fanikirja kuohutti sosiaalisessa mediassa 2014 ja kun lukijoita piisasi, se sai myös printatun muodon, tosin tekijänoikeudellisista syistä päähenkilöiden nimet muutettiin. Karmeaan Fifty Shades -sarjaan verrattu, mutta senkin mittapuilla löysää lepertelyä sisältänyt herttailu sai myös elokuvallisen muodon nimeltä After (2019), jolle nyt tulee ikävä kyllä myös jatkoa.

Viime vuosituhannen lopulta alkaen toinen toistaan lässympää ja persoonattomampaa elokuvaa ohjanneen Roger Gumblen After We Collided edustaa sitä nuorille naisille tarjoiltavaa siirappisinta saippuaa, josta on hankalaa löytää yhtäkään kohtausta, joka ei olisi naurettava ja puhkikulunut klisee. Loppupeleissä siinä ei ole konkreettisesti mitään vikaa tai väärin, se on vain tyystin tyhjänpäiväinen elokuva. Rankkuutta K-12 ikärajoitetussa lätinässä edustaa fuck-agreessiivin runsas käyttö. Tarkasti ainoalle kohderyhmälleen, teini-ikäisille tytöille täsmäsuunnattu, tuotesijoittelua tulviva tekele on kuin teflonia, mikään ei tartu katsomoon, vaan mainosmainen ulkoluenta lipuu pääämäärättömästi kohti kaukaa nähtävää finaaliaan, joka lupaa jatkoa. Toddin kynäilemät jatko-osat After We Fell ja After Ever Happy ovatkin jo odottamassa elokuvasovituksiaan.

Karismavapaiden päänuorten, Josephine Langfordin, Hero Fiennes Tffinin ja Dylan Sprousen tukena vilahtaa yhdessä kuvassa Selma Blair Tessan tiukkisäitinä.

Yhteenveto

Jos elokuviin on kuitenkin päätetty lähteä, menkää katsomaan Tenet!Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016