Alkuperäinen nimi: 
Baywatch
Lajityyppi: 
Valmistusvuosi: 
2017
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Kesto: 
119
Baywatch
Vesa Jalkanen, Pe, 02/06/2017 - 22:02

Elokuva

Lihaksikkaan väkivahva David Hasselhoff ja ulkoisilta muodoiltaan pätevä, monen pojan unelmatyttö, Pamela Anderson ihastuttivat ja vihastuttivat televisiota katsovaa suurta yleisöä urhoollisten hengenpelastajien arkiaskareista kertovassa huippusuositussa sarjassa Baywatch melkein koko 1990-luvun. Varsinaisen leipätyönsä ohella Hasselhoffin esittämän urhon johtama hengenpelastustiimi ehti myös ratkomaan mitä moninaisimpia rikoksia. Vaikkei sarjan tarinat tai näyttelijätyö ylläkään mestariteoksiksi, onnistui se tarjoamaan varsin sympaattista viihdettä. Uudelle vuosituhannelle päivitetty elokuvaversio pyrkii nyökkäämään alkuperäissarjalle kunnioittavan parodioivaan sävyyn. Aurinkoiset rannat, paljas pinta ja kurvikkaat naiset paljastavissa uima-asuissaan ovat edelleen ajankohtaista valuuttaa hidastetussa filmissä juoksevia unelmanaisia unohtamatta.

Uuden kesäkauden kynnyksellä Mitch Buchannon (Dwayne Johnson) valmistautuu hakemalla uusia jäseniä johtamaansa hengenpelastustiimiin. Rekrytointivaiheessa unelmatyönhakijat joutuvat näyttämään kykynsä esikarsintakisassa. Kun kansakunnan lemmikiksi noussut huippu-uimari ja olympiavoittaja Matt Brody (Zac Efron) katsoo ansainneensa erivapauksia, kahnaus vanhan konkarin, Buchannonin, ja uuden tulokkaan välillä on valmis alkamaan.  

Unelmaduunia havittelemassa ovat myös muun muassa kolmatta kertaa karsintakisassa oleva nörttimäinen, tietokoneiden parissa viihtyvä Ronnie (Jon Bass), jonka unelmien kohteena työpaikkaa enemmän on Baywatch-tiimissä työskentelevä hottis CJ (Kelly Rohrbach), sekä Summer (Alexandra Daddario), joka CJ:n tapaan pyrkii sekoittamaan miesten päät unenomaisen unenomaisella hidastetulla juoksulla.  

Kun pakolliset esittelyt on saatu alta pois, merelliseen paratiisiin luikertelee varsinainen käärme (Victoria Leeds), joka omilla hämäräkaupoillaan vaarantaa koko rannan olemassa olon huumekauppaa unohtamatta. Paikallisen poliisin (Yahya Abdul-Mateen II) viitatessa sankareidemme rikosepäilyksille kintaalla, heille ei jää muuta vaihtoehtoa kuin ryhtyä tutkimaan kinkkistä rikosvyyhteä omin avuin.

Käsikirjoitus ei anna näyttelijöille paljon mahdollisuuksia. Ainoastaan herrat Efron ja Johnson saavat ajoittain mahdollisuuden aktiivisuuteen niin toimintakohtausten kuin komediallisten elementtienkin suhteen naishahmojen jäädessä pikemminkin koriste-esineiksi. Tosin nupulleen jäänyt huumorin kukka ei onnistu herättämään paria vienoa hymynvirettä enempää. Pitkitetyt navan alaisia alueita käsittelevät vitsit menettävät tehonsa hyvin pian. Nostalgikkojen riemuksi David Hasselhoff ja Pamela Anderson tekevät pienet, hupaisat cameo-esiintymiset. Toimintakohtaukset eivät tarjoa mitenkään mieleen painuvia hetkiä, vaikka mukana onkin varsin toimiva meripelastustoimintaan liittyvä jakso.

Baywatch on tyypillinen Hollywood-tyylin kesähitti, joka tarjoaa aivot narikkaan -tyylistä kertakäyttöviihdettä, joka ei keskity epäolennaisuuksiin, kuten loogiseen juoneen tai tarinan kehittelyyn, vaan fokus on parhaillaan kuluvassa hetkessä. Kohtausten välinen jatkumo ole niin nökönnuukaa. Kaksituntisena kattauksena tarinaltaan heikko, komiikaltaan nuiva, naisellista kauneutta esittelevä audiovisuaalinen tekele on auttamattomasti liian pitkä kokoelma enemmän tai vähemmän onnistuneita otoksia, joista on koottu elokuvaksikin kutsuttu teos.

Yhteenveto

Hengenpelastajat esittelevät jälleen paljasta pintaa hengettömässä, yhdeksänkymmentäluvun kevynhenkistä ja -kenkäistä suosikkisarjaa parodioivassa toimintakomediassa Baywatch.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016