Alkuperäinen nimi: 
Elleville Elfrid
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2020
Valmistusmaa: 
Tuottaja: 
Kesto: 
80
Ella Bella Bingo
Jussi U. Pellonpää, Pe, 24/01/2020 - 17:36

Elokuva

Päivänpaisteen kaupunginosassa asuvat, aina iloinen ja kekseliäs viisivuotias Ella Bella (Summer Fontana) ja saman ikäinen Henri (Jack Fisher) ovat parhaita kaveruksia. Vauhdikkaan arjen täyttää ystävysten suuri hanke, perustaa sirkus, jonka yllätysnumeroksi on suunniteilla mahtava taikatemppu. Mutta kun kulmakunnalle muuttaa uusi poika, Joni (Benjamin Plessala), jolla on upea polkupyörä ja kaikkea muutakin jännään, niin ystävyys rakoilee. Kun Ella Bella esittää Henrille ultimaattumin valita paras ystävänsä, tämä katoaa. Pian koko Päivänpaisteen asujaimisto osallistuu suuren etisntäoperaatioon, että sirkushanke saataisiin vietyä kunnialla maaliin.

Kotimaassaan Norjassa suosituiksi nousseet ja Suomessakin nähdyt Ella Bellan seikkailut ovat pyörineet tv:ssä vuodesta 2011 jo yli sadan episodin voimin. Trond Morten Venaasenin ja Tom Petter Hansenin luomien hahmojen pohjalta Atle Solberg Blakseth ja Frank Mosvold ovat tehneet pikkusankareille ensimmäisen kokopitkän, joka edustaa sitä samaa opettavaista ja tekniseltä jäljeltään vaatimatonta digipiirrettyä linjaa kuin kymmenet ja kymmenet minkä tahansa taivaskanavan esikouluikäisille suunnatut tv-sarjat. Animaatiohahmot ovat tikkuraajaisia ja marionettimaisesti liikkuvia perustyyppejä, joissa ei ole mitään omaa.

Aihepiiriltään arkisempi kuin sadat supersankareista tai ihmeotuksista kertovat animaatiot, Ella Bella Bingo keskittyy perusasioihin, ja onnistuukin esittämään kohderyhmälleen osuvia kysymyksiä, kuten voiko ystävyyden jakaa? Samalla muistutetaan lasten vanhempia, ettei läsnäoloa voi koskaan ostaa lahjoilla. Vakavuutta lievennellään taustalla tapahtuvilla kommelluksilla, joissa pääosissa hölmöilevät eläimet, kuten pölvästit kanat ja ilmavaivainen koira. Huumori on helppoa ja halpaa, mutta uppoaa varmasti alle kouluikäisiin.

Suomenkielisessä dubbauksessa kuullaan tuttuja ääniä, kuten Seera Alexanderia, Vilppu Uusitaloa, Jarmo Koskea ja Katja Aakkulaa.

Yhteenveto

Yhteinen elokuvahetki jälkikasvun kanssa on aina paikallaan, mutta yhtä lailla pikkuväelle löytyy saman tason ajanvietettä, kun avaa television.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016