The Equalizer 2
Jussi U. Pellonpää, Pe, 17/08/2018 - 23:18

Elokuva

Kun Robert McCall (Denzel Washington), tappamisen harvinaisen hyvin taitava ex-sotilas, laittoi edellisen keikan jälkeen lehteen ilmoituksen, jossa luvattiin apua niille, jotka eivät yksin pärjää, tylyjä työkeikkoja ei ole miehen elämästä puuttunut. Pahiksien pieksäntä ja vääryyksien väkivaltainen oikaisu tuo sivutyönään taksia Bostonissa ajavan Macin elämään kyseenalaista sisältöä, mutta tosi tulee kyseeseen, kun entinen kollega saa surmansa varsin hämärällä keikalla. Apua tarjoaa entinen kollega Dave York (Pedro Pascal), mutta mitä pidemmälle McCall etenee tutkimuksissaan, sitä lähemmäksi tulee myös kaupunkia uhkaava hurrikaani, joka ei ole alkuunkaan ainoa myrsky, joka on pääsemässä valloilleen.

The Equalizer 2 on neljäs yhteistyö (Training Day (2001), The Equalizer - oikeuden puolustaja (2014), The Magnificent Seven (2016)) ohjaaja Antoine Fuquan ja Denzel Washingtonin välillä, ja vasta ensimmäinen jatko-osa, johon monitaitoinen Washington on lähtenyt mukaan. 1980-lukulaiseen tv-sarjaan Kutsukaa McCall pohjannut The Equalizer - Oikeuden puolustaja oli jo itsessään sen verran tehokas päivitys, ettei ole ihmekään, että sekä päätähti, että ohjaaja ovat lähteneet jatkamaan tarinaa.

Richard Wenkin moraaliltaan mustavalkoinen ja asetelmiltaankin arveluttava käsikirjoitus on tosin perusvarmaa juonenkuljetusta ilman sen suurempia irtiottoja. Katsoja tietää jo kaukaa kuka saa kuonoonsa ja keneltä lähtee henki tavallista rumemmin, eikä ovelimmatkaan käänteet sanan varsinaisessa merkityksessä tule yllätyksinä, mutta silti touhussa on sen verran äijäkäs ote ja lyönneissä voimaa takana, että homma pelittää poikkeuksellisen sutjakasti. Toimintapuolella Fuqualla on toki homma hanskassa, turpasaunat ja tapot tulevat nopeina ja graafisina, ja varsinkin finaalissa actiongenressä ansioitunut ohjaaja pääsee kunnolla elementtiinsä.

Ilman Denzel Washingtonin karismaattista läsnäoloa leffasta putoaisi heti alkuunsa yksi tähti, ihan kirjaimellisestikin, sillä monet metkut taitavana tulkkina tämä vie kaikilta muilta tilan ilman yhtäkään kommervenkkiä. Eniten tilaa saavat Pedro Pascalin armeijauransa jälkeen CIA:n leipiin siirtyneenä Yorkina, sekä Ashton Sanders Macin naapurissa asuvana nuorena taitelijanalkuna Milesina. Ensimmäisestä Equalizerista tutut Melissa Leo ja Bill Pullman uusivat roolinsa Macia auttelevana Plummerin agenttipariskuntana.

Yhteenveto

Itsenäisenä elokuvana The Equalizer 2 on peruspätevää toimintatrilleriä, mutta ensimmäiseen esiintymiseen verrattuna se jää aavistuksen vaisummaksi väkivaltaviihteeksi.

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016