Alkuperäinen nimi: 
Hölmö nuori sydän
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2018
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Ikäsuositus: 
12
Kesto: 
102
Hölmö nuori sydän
Jussi U. Pellonpää, Pe, 19/10/2018 - 22:40

Elokuva

15-vuotiaan isättömän Lennin (Jere Ristseppä) matka kohti aikuisuutta ottaa varaslähdön, kun tyttöystävä Kiira (Rosa Honkonen) tulee raskaaksi. Nyt kummankin pitäisi nopeasti ottaa vastuu paitsi itsestään, myös tulevasta jälkikasvusta, mutta jos oman huoneenkin järjestyksessä pitäminen tuottaa ylitsepääsemättömiä hankaluuksia, miten sitten uuden elämän kasvattaminen. Itähelsinkiläisen betonilähiön kiristyvä ilmapiiri maahanmuuttajien ja paikallisten äärioikeiston edustajien välillä tuo sekin kahden nuoren kasvutarinaan omaa raakaa realismiaan.

Oscar-ehdokkaaksi asti päässeen lyhärin Pitääkö mun kaikki hoitaa? (2012) ja esikoispitkästä Tyttö nimeltä Varpu (2016) tuttujen ohjaaja Selma Vilhusen ja käsikirjoittaja Kirsikka Saaren uusin yhteistyöelokuva, Hölmö nuori sydän, pureutuu muutamaankin päivänpolttavaan dilemmaan, alati kasvavaan rasismiin ja teiniraskauteen. Kahden suuren tarinalinjan hallinnassa on Vilhusella paikka paikoin ongelmia, eivätkä kaikki edesottamukset ja ratkaisut täysin jäsenny realistiseen kokonaisuuteen, mutta erinomaisen pätevät pääosienesittäjät pitävät tarinan liikkeessä ja rankatkin aiheet aidosti koskettavina.

Saaren luoma dialogi on raakaa ja realistista katukieltä, samaten kuin kaikkien henkilöiden reaktiot, kahden, vielä hyvinkin lapsekkaan nuoren yrittäessä opetella aikuisuuden, parisuhteen ja vastuunkantamisen saloja.

Jere Ristseppä ja Rosa Honkonen ovat joka solullaan läsnä ja puhuvat asioista niiden oikeilla nimillä. Sivurooleissa nähdään Katja Küttner ja Pihla Viitala Lennin ja Kiiran äiteinä, Ville Haapasalo on epäilyttävää miehenmallia Lennille opettava, rasistinen naapurin Janne ja Abshir Sheikh Nur alakerran mukava taksikuski, joka tahtomattaan joutuu keskelle selkkausta.

Yhteenveto

Todelta tuntuvaa kerrontaa maailmasta, joka on aitona läsnä. Nuoret näyttelijät tekevät yksinkertaisesti huipputyötä.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016