Alkuperäinen nimi: 
Happy Death Day 2U
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2019
Valmistusmaa: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
16
Kesto: 
100
Happy Death Day 2U
Jussi U. Pellonpää, To, 14/02/2019 - 14:17

Elokuva

Juuri kun Theresa ”Tree” Gelbman (Jessica Rothe) on selviytynyt oudosta aikaluupista, jossa hän heräsi aina samaan päivään ja tuli murhatuksi, ruljanssi alkaa uudelleen. Tällä kerralla vain sillä erotuksella, että nyt myös hänen ystävänsä tempautuvat mukaan fataaliin piirileikkiin, jossa vauvamaskinen sarjamurhaaja heiluttelee teräasetta. Koulukavereidensa avustuksella Tree yrittää tieteen keinoin pysäyttää spiraalia, mutta aikajatkumon roplaaminen ei tunnetusti ole hyvä idea.

Ensimmäisen Päiväni murmelina -elokuvaa (1993) kauhukuvastolla kierrättäneen Happy Death Dayn (2017) ohjannut, halpiskauhukeisari Jason Blumin Blumhouse Productionsin rutiinirenki Christopher Landon pysyy puikossa jatko-osassa Happy Death Day 2U. Tosin nyt tukena ei ole edes Scott Lodbellin luomaa tarinaa, vaan herra on itse piirtänyt askelmerkit lopunkin logiikan kadottavaan kopioonsa.

Nyt kieroa aikajatkumoa selitellään kvanttifysiikalla, jonka takana ovat Treen nörttiystävät, joiden olemukset ovat nekin kopioitu suoraan tv-sarjasta Rillit huurussa. Muita lainakohteita ovat jo edellä mainitun Päiväni murmelina -leffan lisäksi Inception (2010) sekä erityisesti Paluu tulevaisuuteen -saaga (1985-1990). Happy Death Day 2U tiputtelee muutaman onnistuneemmankin säikyn, mutta tuhoaa välittömästi rakennetun jännitteen lyömällä läskiksi lapsellisella komiikalla, joka finaalissa lähtee jo tyystin lapasesta. Vauhti on kuitenkin alusta loppuun sen verran hurjaa, että paikka paikoin tarinan pohjimmaisen typeryyden jo melkein unohtaa, mutta vain melkein.

Ykkösosan paras anti oli ehdottomasti pääosassa Treena energisesti riehuva Jessica Rothe, joka nytkin liidaa suvereenisti valjua sidekick-osastoa. Antakaa nyt hyvät ihmiset tälle neidille jo kunnon rooleja! Ykkösosasta ovat mukana myös poikaystävä Carterina Israel Broussard, Ruby Modine on inha osakuntasisko Lori ja Rachel Matthews pölvästi Danielle. Tiedenörtteinä nähdään Phi Vu, Suraj Sharma ja Sarah Yarkin. Bayfieldin yliopiston rehtori Bronsonina pölvästelee tyystin väärään elokuvaan palkattu kökkökoomikko Steve Zissis.

Yhteenveto

Kolmososastakin on jo huhuja liikkeellä, jos kassavirta osoittautuu postiiviseksi, mutta jos minulta kysytään, tässä tapauksessa säkki alkaa olla jo tyhjä.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016