Alkuperäinen nimi: 
Late Night
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2019
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
S
Kesto: 
102
Late Night
Jussi U. Pellonpää, To, 01/08/2019 - 18:41

Elokuva

6000 episodin ja 43 Emmy-palkinnon jälkeen Tonight with Katherine Newbury -talkshown katsojaluvut ovat pahasti laskussa. Hommaa ei helpota sekään, että Katie itse (Emma Thompson) on misogynistinen ja äärimmäisen vaativa pomo, tiimiläisiään vain numeroina kutsuva ja kohteleva jäärä, joka ei halua muuttaa mitään. Kun aseman isopomo Caroline Morton (Amy Ryan) uhkaa korvata Katherinen nuorella rääväsuisella lavakoomikolla Danielilla (Ike Barinholtz), apua ja tukea vain valkoisista miehistä koostuvasta vitsinkirjoitusryhmästä tarvitaan nopeasti. Sellaiseksi hankitaan kiintiöpalkkauksella intialais-amerikkalainen, tv-komiikassa täysi noviisi Molly Patel (Mindy Kaling), nuori ja terävä nainen, jolla on monestakin asiasta omat mielipiteensä.

Nisha Ganatran ohjaama Late Night on hauska, nopea ja hyväntuulinen elokuva, yksi kuluvan kesän fiksuimmista komedioista. Samalla se on pitkälti Mindy Kalingin show, neiti kun on paitsi kirjoittanut ja tuottanut leffan, näyttelee hän myös toisen pääosan.

Late Night kuvaa kulissien takaista talkshowmaailmaa tarkalla tavalla ja joka suuntaan lentelevien hetuloiden väliin on onnistuttu kirjoittamaan myös tärkeä sanoma sukupuolten ja rotujen välisestä tasa-arvosta. Samalla tökitään taitavasti muitakin hermokeskuksia aina julkisuuden tuulisesta olomuodosta nykytelevision tilaan, jossa tuotetut ohjelmat pääsääntöisesti vain katkaisevat mainosvirran. Hommassa on samankaltaista hilpeyttä ja osuvaa dramatiikkaa kuin oli myös Lake Bellin ikävän pienelle huomiolle jääneessä mainiossa komediassa In a World… (2013), joka sekin oli nuoren naisen soolo (ohjaus, käsikirjoitus ja pääosa). Toinen osuva verrokki on mestarikynäilijiä Aaron Sorkinin nerokas tv-sarja Studio 60 (2006-2007), jossa niin ikään tutkittiin ja analysoitiin pintaa syvemmältä pelkäksi keratkäyttöviihteeksii luonnehdittujen ohjelmien maailmoja.

Emma Thompsonilla ja Mindy Kalingilla on erinomainen synkka, tarkka ymmärrys ajoituksen tärkeydestä komiikkaa tehtäessä, sekä varsin vaikuttavat valkokangaspresenssit. Kummankin roolityöt täydentävät toisiaan juuri oikealla tavalla. Sivummalla laatuläppää paiskovat mm. Denis O´Hare, Reid Scott, Hugh Dancy sekä I, Tonya -elokuvassa (2017) lähtemättömän vaikutuksen tehnyt Paul Walter Hauser. John Lithgow tuo kuviin koskettavuutta Katherinen vakavasti sairaana aviomiehenä Walterina, kun taas omina itsenään kuvissa piipahtavat tutut tv-koomikot Bill Maher, Seth Meyers ja Jake Tapper.

Yhteenveto

Late Night on aikasi arvoinen komedia.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016