Alkuperäinen nimi: 
Muumien taikatalvi
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2017
Valmistusmaa: 
Musiikki: 
Kesto: 
82
Muumien taikatalvi
Jussi U. Pellonpää, To, 07/12/2017 - 17:17

Elokuva

Kesän mentyä muumiperhe, Muumipeikko (Akira Takaksi), Muumipappa (Oiva Lohtander) ja Muumimamma (Maria Sid), alkavat valmistautua talviunille, mutta paikalle pyyhältävän Tuu-Tikin (Nina Hukkinen) ehdotuksesta he päättävätkin jäädä hereille katsomaan millainen Muumilaakson valtaava talvi oikeastaan on ja ennen kaikkea, mikä, tai kuka, on se Joulu, jota kaikki laakson asukit niin kovasti odottavat?

Jakub Wrońskin ja Ira Carpelanin ohjaama Muumien taikatalvi kuuluu samaan sarjaan kuin Muumi ja vaarallinen juhannus (2008) ja Muumi ja punainen pyrstötähti (2010), eli se on työstetty 1978-1982 esitetyn tv-sarjan Muumien maailma materiaaleista. Muumit ovat yhä niitä pikkuisen nukkavieruja huopahahmoja, joita itä-blokin animaatiot tulvivat neljä vuosikymmentä sitten, mutta taustoja ja yksityiskohtia on restauroitu digiajan ihmeillä, silti alkuperäisen herttaista lämpöä muuttamatta. Tosin kylmää ympärilleen levittävä mörkö ja varsinkin viekkaiden susien hyökkäys voivatkin olla liiankin jännittäviä perheen pienimpien yksin seurattavaksi.

Tarina on muumimaisen kiltti, ystävyyttä ja ymmärrystä yli roturajojen korostava faabeli, johon tuodaan myös osa joulun magiikkaa. Pohjana on Muumien luojan, Tove Janssonin, vuonna 1957 julkaistu, saman niminen satuteos, mutta Taikatalven tarina on silti muokattu uuteen uskoon. Samalla myös monen suomalaisenkin sukupolven lapsuuden parhaiden ystävien äänet ovat saaneet uudet tulkit.

Muumipeikon äänenä kuullaan Akira Takakia, Muumipapalle ja mammalle äänet antavat Oiva Lohtander ja Maria Sid, sekä hiukan vieraammalle hahmolle, Tuu-Tikille, Nina Hukkinen. Diandra Flores on Pikku-Myy, Niklas Åkerfelt Nuuskamuikkunen, Saara Lehtonen Vilijonkka ja Vesa Vierikko kertoja.

Yhteenveto

Tuttua ja turvallista muumimaailmaa tarjoava nostalgisen suloinen jouluinen seikkailu sopii koko perheelle, vaikka muutama pelottavampi jakso onkin siis syytä huomioida pilttejä teatteriin kuskattaessa.

 

Kuvagalleria: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016