Alkuperäinen nimi: 
Nun II
Valmistusvuosi: 
2023
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
16
Kesto: 
110
Nunna II
Jussi U. Pellonpää, Pe, 06/10/2023 - 07:45

Elokuva

1956, Ranska. Neljä vuotta aikaisemmin noviisinunna sisar Irene (Taissa Farmiga) antoi luostarissa kyytiä demoniselle Valakille (Bonnie Aarons), mutta nyt papin ruma murha viittaa vahvasti perkeleen tehneen paluun. Kannuksensa kirkolla ansainnut Irene lähetetään tutkimaan tapausta Aix-en-Provenceen, tyttöjen sisäoppilaitokseksi muutettuun luostariin. Mukaan lähtee myös uskoaan epäilevä tulokas Debra (Storm Reid).

Corin Hardyn 2018 ohjaama kauhutin Nunna nousi jostain syystä sen kokoiseksi menestykseksi, että sille päätettiin tehdä myös jatkoa. Nunna II:ssa suitsia pitelee umpitylsän Itkevän naisen kirous (2019) ja paremmin onnistuneen Kirottu 3: Paholaisen vallassa (2021) horrorit ohjannut Michael Chaves, joka on heittänyt myllyyn aimo annoksen lisää verta ja suolenpätkiä. Roiskeeseen luottavassa kierrätys ei varsinaisesti pelota hetkeäkään toistaessaan monotonisesti hyppyshokkeja, mutta onneksi ensimmäistä osaa rasittanut, typerä ja vaivaannuttava huumori loistaa nyt poissaolollaan, vaikka kokonaisuudessa onkin oudon kevyt pohjavire.

Saman tuotantotalon Kirottu-universumeissa nähdyn Vera Farmigan nuorempi sisko Taissa pärjää uusintaroolissaan sisar Irenenä ihan hyvin kun taas Bonnie Aaronsin Valak on kokenut yllättävänkin toimivan ryhtiliikkeen. Mukana pyörii myös ensimmäisessä Nunnassa ärsyttänyt vääräleuka-Mauricena nähty Jonas Bloquet, nyt aavistuksen paremmassa roolissa.

Yhteenveto

Orjallisesti oppikirjaa seuraava kevytkauhutin on halpaa massaviihdettä elokuvaväkivallasta ja veriefekteistä pitäville nuorille aikuisille, joille kauhuksi riittää kovat äänet ja ruma naama.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016