Alkuperäinen nimi: 
Peter Rabbit 2: The Runaway
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2021
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
94
Petteri Kaniini: Kaniini karkuteillä
Jussi U. Pellonpää, Pe, 04/06/2021 - 15:24

Elokuva

Ja niin vain kävi, että Tuomas Vänskä (Domhnall Gleeson) ja naapurin taiteilja Bea (Rose Byrne) päätyivät avioon ja asuttavat nyt ilkikurisen Petteri Kaniinin (äänenä James Corden) ja tämän ystävien kanssa kaikille eläimille avointa puutarhaa. Pitkäkorva saa vaivoin hillittyä luonnettaan ja yhteenottoja syntyykin vähän väliä. Lapasesta tapahtumat lähtevät kun Petteri matkaa ilman lupaa kapunkiin ja tapaa siellä pahan Topiaksen (Lennie James) jengeineen ja päätyy mukaan röyhkeän rysötön suunnitteluun. Samaan aikaan kiero julkaisija Nigel (David Oyelowo) ylipuhuu Beaa jatkamaan hitiksi noussutta kirjasarjaansa Petteristä ja tämän kaniystävistä.

Will Gluckin ohjaama ja Patrick Burleighin kanssa Beatrix Potterin tarinoiden pohjalta kirjoittama Petteri Kaniini 2: Kaniini karkuteillä jatkaa samaa väkivaltaista kohelluslinjaa kuin 2018 ensi-iltansa saanut ensimmäinen elokuva Petteri Kaniini.

Teknisesti Petteri 2 toki pelittää vauhdilla ja varsinkin persoonallisesti animoidut eläinhahmot huvittavat erityisesti pikkuväkeä, mutta käsikseen tupatut sanalliset hetulat ja sisäpiirinvitsoset eivät osu sen paremmin aikuiskatsojaankaan. Ykkösosan malliin toimintajaksot ovat pahimmillaan sadistista turpaanmättöä, missä kyytiä saavat niin kaksi- kuin nelijalkaisetkin. Taustalla kulkee paitsi dickensilainen juonikuvio, myös kevyesti opettavainen sanoma perheen merkityksestä ja oman itsensä löytämisestä, mutta suurin osa näistä vakavammista teemoista hukataan efekteillä kikkailun ja yleisen riekkumisen taustalle. Finaalin kekseliäät pelastusoperaatiot pelastavat myös paljon.

Kaikki päänäyttelijät ja äänitaiteilijat, mm. Domhnall Gleeson, Rose Byrne ja James Corden, lukuunottamatta Daisy Ridleyta, palasivat rooleihinsa koronaviruksen vuoksi vuodella ensi-iltaansa myöhästyttäneeseen kakkoseen. Uusina ääninä toimivat David Oyelowo sekä Lennie James. Yhtälailla pitkälti sama sakki kuin ensimmäisessäkin on vastuussa myös suomenkielisestä dubbauksesta. Antti LJ Pääkkönen on Petteri, Raili Raitala Bea ja Markus Niemi Tuomas. Ilkka Villi antaa äänenäs Nigelille ja Heikki Sankari Topias.

Yhteenveto

Turhan tutulla kaavalla ja kovalla metelillä kulkeva koko perheen toimintakomedia.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016