Alkuperäinen nimi: 
The Spy Who Dumped Me
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2018
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
16
Kesto: 
117
The Spy Who Dumped Me
Jussi U. Pellonpää, Pe, 17/08/2018 - 22:44

Elokuva

Audreyn (Mila Kunis) 30-vee syntymäpäivät eivät ole juhlaa, sillä poikaystävä Drew Thayer (Justin Theroux) on juuri dumpannut niedon, ja vielä tekstiviestillä. Parhaan ystävänsä Morganin (Kate McKinnon) kehotuksesta Audrey lähettää Drewlle vielä yhden ultimaattumin, mutta kostokimara kääntyy nopeasti varsin vaaralliseksi, kun selviää, että herra onkin CIA:n agentti ja nyt paossa, perässään iso sakki pahoja ihmisiä. Kimurantti jahti tempaisee Audreyn ja Morganin takaa-ajoon pitkin Eurooppaa, jossa tukea tarjoilee brittitiedustelun Sebastian Henshaw (Sam Heughan), jonka tarkoitusperistä on kuitenkin vaikeaa päästä perille.

Tv:ssä pikkukeikkoja tehneen Susanna Fogelin ohjaama ja David Iversonin kanssa kirjoittama The Spy Dumped Me on tuiki tuttu juttu, jonka yhdistelmä tylyä väkivaltaa, kompastelukomiikkaa ja rääviä läppää ei edes pakolla jäsenny toimivaksi kokonaisuudeksi. Fokus ja tasapaino tarinalinjojen väillä heittelee siinä määrin, että meininki jompikumpana, toimintana tai komediana, olisi ollut lopputuleman vuoksi parempi. Liikkeelle lähdetään kuitenkin sen verran rivakasti, että yllättäväkin huolella tehdyt toimintakohtaukset pitävät logiikasta laukalle lähtevän kohelluksen katselee kivutta, vaikka tiivistämisen varaakin olisi ollut.

Siinä missä Mila Kunis tuntuu pidättelevän ja näyttelevän ihkaoikeassa actionfilkassa, Kate McKinnon antaa palaa täysillä, ja varastaakin valokiilan pidäkkeettömänä puhekoneena. Justin Therouxille on varattu ne kaikkein kliseisimmät lainit, eikä valjusta Sam Heughanistakaan ole suvereeniksi sankariksi. Sivurooleissa piipahtelevat aina ja ikuisesti X-Filesien Scullyna muistettava Gillian Anderson MI6:n kylmänkalseana johtajana Wendyna, sekä jenkkien tv-komedian veteraanit Jane Curtin ja Paul Reiser Morganin kaikelle avoimina vanhempina. Ivanna Sakhno on androgyyni ammattitappaja Nadedja, Olafur Darri Olafsson suomalainen repuumatkaaja ja Tom Stourton pahassa paikassa apuaan tarjoava Edward Snowden.

Yhteenveto

Harmittavasti hajoava ja pelivälineen useammin kuin kerran hukkaava toimintakomedia.

Kuvagalleria: 

Lisää uusi kommenttiCopyright © FilmiFIN 2004 - 2016