Supermarsu 2
Jussi U. Pellonpää, Pe, 14/10/2022 - 17:45

Elokuva

Aikamatka tulevaisuuteen, vuoteen 2050, paljastaa Emilialle (Sanni Peltoniemi), että maailma on jälleen vaarassa, sillä mehiläiset ovat hävinneet. Tarvitaan siis Supermarsun apua, joten ei muuta kuin huikka marsuvettä pullosta ja Emilia on valmis vaaralliseen tehtävään. Huomisen takana odottavan kataklysmin takaa paljastuu trauma, joka johtaa suoraan Emilian ilkeään luokkakaveriin Rasva-Anteroon (Lumo Levy), jonka isä on ökyrikas margariinitehtailija (Petteri Penttilä). Avuksi tulee Emilian paras ystävä Simo (Lucas Timperi).

2018 sai ensi-iltansa Joona Tenan ohjaama ja Paula Norosen menestyskirjoihin perustunut Supermarsu, joka oli koko perheen elokuvien vaikealla saralla positiivinen yllätys. Nyt samat tekijät jatkavat melkein samoilla linjoilla elokuvassa Supermarsu 2, johon on lisätty vieläkin enemmän toimintaa ja huumoria, jopa siinä määrin, että sen opettavaisuus on jäädä koheltamisen ja kompastelun alle. Paikoin turhat ja lapsikatsojien älykkyyttä aliarvioivat hölmöydet hiukan rokottavat kokonaisuutta, mutta hauskojen efektien ja nokkelien animaatioiden tukemana tarina kuitenkin rullaa kitkatta, onnistuen fiksusti painottamaan tärkeitä asioita. Luonnonsuojelu on yhä lähellä tekijöiden sydäntä ja kantaa otetaan myös esimerkiksi koulukiusaamiseen.

Ensimmäisestä Supermarsusta tutut pääosalapset ovat nyt vaihtuneet, eikä Sanni Peltoniemessä ja Lucas Timperissä ole mitään vikaa. Kaksikolla on hyvä synkka ja ymmärrys roolihahmojaan kohtaan. Aikuisnäyttelijöistä mukana ovat tutut Essi Hellén ja Eero Ritala Emilian vanhempina, ja Arttu Wiskarin Emilian äidin uutena poikaystävänä korvannut Mikko Penttilä. Tommi Korpela ja Hissu Hietalahti ovat opettaja Pennilä ja hömelö rehtori sekä Esko Salminen paksua tamperetta vääntävän Jättimarsun ääni. Mikko Töyssy nähdään aikuisena Anterona ja mehiläisten ääninä kuullaan Ilari Johanssonia sekä Joonas Saartamoa.

Yhteenveto

Supermarsu 2 on takuutuote lapsille ja lapsenmielisille, hassu, hauska ja opettavainenkin koko perheen elokuva.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016