Alkuperäinen nimi: 
The Nut Job 2: Nutty by Nature
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2017
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
91
Suuri pähkinäryöstö 2
Jussi U. Pellonpää, To, 01/03/2018 - 08:39

Elokuva

Kärtsy-oravan (Will Arnett) johdolla Vapaudenpuiston eläimet elelevät leveästi Pähkinäkaupan varaston turvin, mutta Anni-oravaa (Katherine Heigl) epäilyttää alituinen ahmiminen normaalien käyttäytymismallien sijaan. Eikä aikaakaan kun ahneus kostautuu ja koko katras on jälleen puiston antimien varassa. Tosin sekin elinkeino on pian poispyyhkäisty, sillä Oakton Cityn inhan pormestari (Bobby Moynihan) suunnittelee puiston tilalle jättimäistä huvipuistoa. Kärtsyn ja kumppaneiden ei auta muu kuin nousta konkreettiseen vastarintaan maansiirtokoneita ja rankkuriarmeijaa vastaan, saadakseen umpikieron viskaalin vastuuseen teoistaan.

Cal Brunkerin ohjaama Suuri pähkinäryöstö 2 on, yllätys yllätys, jatkoa meillä 2015 ensi-iltansa saaneelle animaatiokohellukselle Suuri pähkinäryöstö. Teknisesti perustasoa oleva digipiirretty luottaa vauhdin pitoon tarinan kustannuksella, ja vaikka puhtia piisaa alusta loppuun, yllättävän väkivaltaiseksi menevä kohellus on kokonaisuutena enemmänkin tylsä. Kaikki hahmot ja tapahtumat kärjistetään äärimmilleen ja sama ilmiö korostuu myös ääniraidalla, jolla suurin osa hahmoista artikuloivat pelkästään huutaen.

Kaikki se, mikä teki ensimmäisestä elokuvasta omillaan pelittävän ja aidosti anarkistisen animaation, on nyt pelkkää kopiointia ja kierrätystä. Pikkujengi voi toki kovassa kyydissä viihtyäkin, mutta ennakkonäytökseen referenssiä tuomaan kutsutut, kohderyhmään kuuluvat minikriitikot vahvistavat epäilykset. He kun hymyilivät 1,5 tunnin aikana ääneen vain yhden käden sormin laskettavan määrän.

Originaalissa jatkavat Will Arnett (Kärtsy), Katherine Heigl (Annie), Jeff Dunham (myyrä Molli) ja Maya Rudolph (Kultsi) saavat tällä kerralla seurakseen läpi leffan karjuvan Bobby Moynihanin , Frankie-koirana murisevan Bobby Cannavalen sekä Jackie Chanin, leffan hauskimman hahmon roolissa, kung fu-taitoisena hiirenä Herra fenginä.

Juha Wuolijoen ohjaamassa suomidubissa ykkösessä Kärtsynä pölisseen Antti Reinin on korvannut nyt Sampo Sarkola, Petra Pääkkönen on Anni, Jonna Järnefelt Kultsi-koira ja raivostuttavasti takaseinään saakka karjuvana pormestarina mekkaloi Tuomas Uusitalo, joka aksentoi myös Herra Fengin äänenä.

Yhteenveto

Kivasti originaalin ykkösosan löysä jatko.
 

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016