Alkuperäinen nimi: 
Syke-elokuva: Särkynyt sydän
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2023
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
12
Kesto: 
90
Syke-elokuva: Särkynyt sydän
Jussi U. Pellonpää, Ti, 26/12/2023 - 20:29

Elokuva

Kun huippukirurgi Petteri Holopaisen (Jarkko Niemi) leikkauspöydälle kärrätään pahasti loukkaantunut uhri miehen omasta menneisyydestä, millintarkasti varjeltu elämä nytkähtää sijoiltaan. Jo valmiiksi sosiaalisesti kömpelö mies joutuu aloittamaan vaativan surutyön, mutta omanlaisenaan henkilönä hän tekee senkin tyystin uniikilla tavalla.

2021 sai ensi-iltansa suosittuun tv-sarjaan pohjannut Syke-elokuva Hätätila, katastrofielokuvan ja trillerin surkea sekoitus, jonka mahdollisti valmiit lavasteet ja paikalla olleet, pitemmän sopparin tehneet komeljanttarit. Hätätilassa sairaalan tutun lääkärit ja hoitajat esiteltiin toiminnallisina supersankareina, jotka taltuttivat niin pöpöt ja pahat ihmisetkin. Myyntikoukkuna oli tuoda takaisin yksi sarjan suosituista, mutta jo aiemmin poistuneista hahmoista, Iina Kuustosen esittämä hoitaja Iiris.

Nyt samaa yritetään uudelleen kun Nelonen Median luotto-ohjaaja Taavi Vartian Syke-elokuva: Särkynyt sydän toistaa kaavaa ja tuo takaisin Jarkko Niemen esittämän, tylystä töksäyttelystään taidetta tehneen huippukirugi Petteri Holopaisen. Nyt painopiste on toiminnan sijaan surudraamalla päähenkilön käydessä läpi menetystä ja siitä selviämistä, mutta muuten meininki on samaa tuttua huttua kuin aiemminkin. Sarjaa alusta alkaen kirjottaneen Petja Peltomaan luoma tarina on pahimmillaan karmeaa siirappia, jossa olisi toki aineksia syvällisempäänkin analyysiin, mutta jokainen dramaturginen ratkaisu jää joko alle tai vedetään typerästi yli.

Jarkko Niemen karismalla homma pysyy kuitenkin edes jotenkuten siedettävänä, vaikkei se vielä missään tapauksessa oikeutakaan elokuvan tuomista teattereihin, vaan sen paikka olisi ollut ihan vain töllössä spesiaalina esityskausien välissä. Niemen rinnalla nähdään muun muassa Niina Koponen tämän vaimona sekä Lotta Kaihua työtoverina. Tv-polilta mukana ovat myös Lena Meriläinen ja Antti Luusuaniemi.

Yhteenveto

Syke-elokuva: Särkynyt sydän on ensisijaisesti fanituote sarjan ystäville, tarinan taustoja tuntemattomille se ei tarjoa oikeastaan yhtään mitään.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016