Trolls: Maailmankiertue
Jussi U. Pellonpää, To, 24/09/2020 - 20:11

Elokuva

Sen jälkeen, kun Poppy (Anna Kendrick) ja Risu (Justin Timberlake) pelastivat Trollien maailman bergeniläisten kynsistä, selviää, että näiden värikkäiden otusten suvut ovat levinneet laajemmallekin. Kuusi trollimaata ovat keskittyneet palvomaan omaa musiikkiaan: Yhdessä kuunnellaan vain funkia, toisessa kantria, kolmannessa klassista ja yhdessä soi päivät pääksytysten vain tekno. Vaan kun rock-trollien kuningatar Roxy (Rachel Bloom) ja tämän isä, kuningas Örinä (Ozzy Osbourne), haluavat valloittaa kaiken ja levittää hevin ilosanomaa joka kolkkaan, on popmaailman Poppysta kiinni, saavatko trollit enää kuunnella juuri sitä musaa, jota haluavat.

Vuoden 2016 jonkin asteiseksi hitiksikin nousseen keskinkertaisen animaation Trolls jatko-osa, Walt Dohrnin ohjaama Trolls: Maailmankiertue ei ole sen kummallisempi, kunhan nyt on mahdollisimman äänekäs, värikäs ja pikkuväelle riittävän tapahtumarikas ja hassu. Vaikka elokuva julkaistiinkin verkossa jo keväällä koronan kurittaessa elokuvateattereita, jonkun mielestä on ollut hyvä idea tuoda se vielä valkokankaillekin. Trolls: Maailmankiertueen tyyppisille digianimaatioille parhain alusta olisi kotikatsomo, jossa ei sokerihumalan ja retinoita rasittavan väririkkaan kuvan synnyttämä hyperaktiivisuus on helpompaa saada kuriin kuin pimeässä elokuvateatterissa. Opetus on toki sanomansa arvoinen: Maailmaan on mahduttava myös erilaisuutta ja että yhteiselo on parasta harmoniassa.

Jutun juoni tuntuu olevan vain tekosyy esitellä uusia trolls-nukkeja ja samalla markkinoida näitä polvenkorkuisten katsojien vanhemmille. Mitään sen suurempia virheitä tai vikaa ei suoraan perheen pienimmille suunnatussa elokuvassa ole, mutta kaiken kohelluksen, metelöinnin ja epileptisen vaihdinpidon jälkeen se jää vain mitäänsanomattomaksi 90-minuuttiseksi kokoelmaksi hassuja hahmoja. Aikuiskatsoja saanee muutaman hymyn verran helpotusta parista hassusta sutkautuksesta musiikkimaailman ilmiöiden yhteensopivuudesta, mutta muuten kokonaisuus aiheuttaa enemmän haukotuksia kuin innostusta. Biisilista on yhtä mixtapemaisen sekalainen kuin itse elokuvan sketsimäiset tapahtumaketjutkin: musaraidalla kaikuvat montaaseina mm. Gangnam Style, Girls Just Want to Have Fun, U Can´t Touch This, Rock You Like a Hurricane, Barracuda, Atomic Dog sekä klassiset teokset säveltäjiltä Beethoven, Mozart ja Dvorak.

Originaalit ääninäyttelijät Anna Kendrick ja Justin Timberlake olivat mukana jo Trollsissa ja nyt sivustatukea antavat vielä sellaiset leffatähdet ja muusikot kuin Sam Rockwell, Kelly Clarkson, George Clinton, Mary J. Blige ja Ozzy Osbourne. Suomidubin takaa löytyvät roolinsa Poppyna ja Risuna toistavat Evelina ja Petrus Kähkönen sekä Kristiina Wheeler, Kasmir, Suvi Teräsniska, Jon-Jon Geitel ja Lukas Leon.

Yhteenveto

Pikkuväelle puolitoistatuntia musiikkia, iloa ja energiaa elokuvassa, joka pitäisi olla kielletty aikuisilta.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016