Alkuperäinen nimi: 
Varasto 2
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2018
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
111
Varasto 2
Jussi U. Pellonpää, Pe, 16/02/2018 - 07:44

Elokuva

Yhä herra Katajan (Esko Salminen) maalikaupassa työtä välttelevä Antero Rousku (Kari-Pekka Toivonen) on edennyt jo kassalle, mutta hurtti huumori ja suuri suu tuovat lopulta kengänkuvan takalistoon. Työkkärin jonosta löytyy vanha varastokollega Raninen (Aku Hirviniemi), jonka kanssa herrat päättävät astua urakoitsija Jylhäkorven (Vesa Vierikko) varpaille ja viedä tämän asiakkaat uuteen remonttifirmaansa. Kumpikaan koijareista ei tosin hallitse uudisrakentamista millään tavalla. Kun korvausvaateet kasvavat korkeammiksi kuin tulot, uusia hankintakeinoja on keksittävä, ja siinä kohtaa esiin astuu suomalaisten loputon jano ja Tallinnan halpa viina. Virkavallan ja kostonhimoisen Jylhäkorven lisäksi ongelmia Rouskulle tuottavat myös tyttöystävä Karita (Minttu Mustakallio), joka halajaa avioliiton satamaan, sekä kapinaikään kasvanut tytär Jessica (Emilia Karilampi), jolle iskä ja äiskä eivät ole niitä parhaita mahdollisia kasvunmalleja.

Taru Mäkelän ohjaama, kuuden vuoden takainen kotimainen hittikomedia Varasto (2011) saa jatkoa yksinkertaisesti Varasto 2:ksi nimetyn leffan myötä, mutta vaikka melkein kaikki ekan tekijöistä onkin saatu mukaan, homma tuntuu nyt pelkältä rahastukselta. Jokainen henkilöhahmoista on kuin karikatyyri alkuperäisestä, joiden napakka ja osuva dialogi on muuttunut pelkäksi litaniaksi alatyylistä kiroilua ja huonoja herjoja, joiden osumatarkkuus on pahimmillaan harmittavan huono. Komiikka on kateissa myös tarinan käänteissä, Veli-Pekka Hännisen rustatessa sukkelia sattumia ilman Arto Salmisen alkuperäislähteen tukea. Parhaiten Varasto 2 sopineekin katsojille, joiden mielestä hauskinta valkokankaalla ikinä on se, kun joku sanoo pimppi, kakka ja muna, tai minkä tahansa näiden aikuisemmista variaatioista.

Koo-Pee Toivonen, Aku Hirviniemi ja Minttu Mustakallio tekevät mitä pystyvät ahtaissa rooleissaan, mutta mahdollisuudet ovat yhtä vähissä kuin aktiivimallin toimiminen. Tilaa on annettu ykköstä enemmän myös Karitan huikkahakuiselle äiti Ritulle, jonka roolin vetää omaan tyyliinsä Hannele Lauri. Pienissä, ja tyystin merkityksettömissä sivurooleissa nähdään myös mm. Kai Lehtinen, Leena Uotila, Juha Muje, Ylermi Rajamaa, Jarkko Niemi, Ulla Tapaninen ja Pirkko Hämäläinen.

Yhteenveto

Vaikka huutamisen ja kiroilun takana kulkeekin piilossa osuvaa kommentaaria työttömyydestä ja lasten kasvatuksesta ja nyky-Suomen tilasta, Varasto 2 on jälleen surullinen esimerkki siitä, kuinka tärkeää onnistuneelle elokuvalle on toimiva käsikirjoitus, jota ilman on turha valottaa ensimmäistäkään ruutua.

 

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016