Alkuperäinen nimi: 
Pettersson und Findus - Findus zieht um
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2018
Valmistusmaa: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Kesto: 
82
Viiru ja Pesonen - Viiru muuttaa
Jussi U. Pellonpää, Pe, 23/11/2018 - 17:28

Elokuva

Hiukan hömpän keksijän, Ukko Pesosen (äänenä Jukka Voutilainen) Viiru-kissa (Johanna Viksten) on yhtäkkiä kasvanut isoksi, tai niin on asian laita ainakin katin omasta mielestä. Isoksi kasvaminen tarkoittaa myös itsenäistymistä, joten Viiru päättää muuttaa omilleen, aina pihan perälle Pesosen sille vanhasta ulkohuusista rakentamaan taloon. Mitä enemmän kissa intoilee uudesta vapaudestaan, sitä masentuneemmaksi käy Pesonen huomatessaan, että vaikka karvajalka kuinka pitikin meteliä ja aiheutti hankaluuksia, yksin ei ole kiva olla.

2014 sai ensi-iltansa live-actionia ja hellyttävän huvittavaa digianimaatiota yhdistelevä Viiru ja Pesonen: Pikkukepposia ja suurta ystävyyttä, joka pohjasi 1980-luvun puolivälissä julkaistuihin, Sven Nordqvistin suosittuihin lastenkirjoihin. Elokuva oli kotimaassaan sen verran menestys, että jatkoahan pitääkin seurata.

Ensimmäisenkin esityksen ohjannut Ali Samadi Ahadi on yhä puikoissa ja meininki elokuvassa Viiru ja Pesonen - Viiru muuttaa muutenkin varsin tutun oloista. Lukuisat oikeat eläinhahmot, ylikarrikoidut ihmiset, hillittömän hilpeät efektit ja koko perheelle passeli tarina ystävyyden merkityksestä on oiva valinta tutustuttaa pienimmätkin piltit elokuvien ihmeelliseen maailmaan. Aikuisemmille katsojille Pesosen ja Viiru-kissan seikkailut ovat oiva nostalgiatrippi ja omalla tavallaan surrealistinenkin kokemus.

Kotimainen dubbaus, jonka takana on liuta alan ammattilaisia, on sekin omalta osaltaan oiva lisä kasvattamaan kuvamuistoja kaukaa menneisyydestä. Jukka Voutilainen on murahteleva Pesonen, Johanna Viksten ilakoiva Viiru, Jarmo Koski naapurin kettua jahtaava Kosonen ja Inkeri Wallenius rouva Anttonen.

Yhteenveto

Hassusti hömppä ja suuresti symppis koko perheen elokuva, joka pistää ainakin sen selkeimmän kohderyhmän kikattamaan riemusta eläväisen ilakoinnin alusta loppuun.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016