300: Imperiumin nousu
Jussi U. Pellonpää, Pe, 07/03/2014 - 00:00

Elokuva
Samaan aikaan, kun spartalaisten 300 urheaa valmistautuvat kuningas Leonidasin jophdolla iskuun Thermopylain solassa, kreikkalainen kenraali Themistokles (Sullivan Stapleton) yrittää yhdistää kaikki vastarintaan persialaisten mahtiarmeijaa vastaan, jota johtaa suurhullu jumalkuningas Kserkses (Rodrigo Santoro) ja tämän armoton käsikassara Artemisia (Eva Green).

Noam Murron ohjaama 300: Imperiumin nousu on rinnakkaisteos Zack Snyderin tyylitelylle ja ultraväkivaltaiselle toimintafantasialle 300 vuodelta 2006. Äärimmilleen muokattu kuvakieli, sujuvat superhidastukset ja graafisen raaka väkivalta ovat yhä kupletin juoni, mutta se, mikä teki 300:sta oman genrensä edelläkävijän, puuttuu Imperiumin noususta, joka tylstyy nopeasti vain sarjaksi visuaalisesti ylienergisiä toimintakohtauksia. Veri lentää kaarissa, irtoraajoja on ilma sakena ja raatolaskuri nakuttaa sadoissa, mutta lippaat ovat nopeasti tyhjät, joskin muutama komeampikin visio osataan verkkokalvoille kuitenkin polttaa.

Hienosta aussitrilleristä Animal Kingdom (2010) tutusta Sullivan Stapletonista puuttuu Leonidasta esittäneen Gerry Butlerin karisma, vaikka tavista itäsuomalaista hitsaria muistuttava miehenjärkäle taitavasti tappamisen hallitseekin. Rodrigo Santoron jäädessä sovinnolla sivukatsomoon, mehevimmin maanikkona saa mesuta ja mestata Eva Greenin naispaholainen Artemisia. Lena Headey uusii roolinsa Spartan kuningattarena Gorgona, mutta muu sakki jää kasvottomaksi kauraksi viikatemiehen niittäessä statisteja kuin puimurilla.

Yhteenveto
Mitään varsinaisesti uutta ei 300: Imperiumin nousu esille tuo, mutta tarjoilee napakaksi puristetun paketin videopelisukupolven mättömeininkiä sellaisesta pitäville.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016