Kummeli V
Jussi U. Pellonpää, Ke, 19/02/2014 - 00:00

Elokuva
Neljästä episodista koostuva Kummeli V on jo tv-sarjan ajoilta tuttua törmäilyä, hulluja henkilöhahmoja ja mahdotonta mekkalointia. Tylsissä ja huumoriltaan ala-arvoisissa tarinantyngissä seikkaillaan ja sekoillaan mökkirempan, hevimuusikoiden, aikamiespoikien, naisten naurattamisen ja elokuvan tekemisen syövereissä.

Tamperelaisten muusikko-koomikkojen Porkkana Ryhmä on yhdistänyt voimansa menestyselokuvien takana puuhanneen Nummelan voimakaksikon, tuottaja Markus Selinin ja ohjaaja Aleksi Mäkelän, kanssa, ja lopputuloksena on vallan kummallinen äpäräleffa, kuin heikoimpien Kummelisketsien ja Vintiövitsien epämuodostunut jälkikasvu, joka väen vängällä pyrkii olemaan hauskaton.

Tekijöillä on taatusti ollut hauskaa hölmöilyä tehdessään, mutta katsomossa ei samankaltaista riemua koeta oikeastaan kertaakaan. Kun ottaa huomioon rahat, resurssit ja tekijät, lopputuloksesta olisi voinut tulla vaikka kuinka hyvä, mutta kovalla volyymilla, kuten Selinin leffoilla on tapana, mainosrummutettu Kummeli V on komediaksi harvinaisen iloton. Muutama irrallinen sutkaus tai rehellisesti hölmö sattuma saattaa hymyilyttää hetken, mutta kokonaisuus jää pahasti tylsän sisäpiirivitsin asteelle.

Useassa pääroolissa sekoileva kummelinelikko, Heikit Silvennoinen, Vihinen ja Hela sekä Timo Kahilainen, ovat ottaneet mukaan kuvauksiin suuren ryhmän tuttuja kasvoja, joista enemmän esillle pääsevät Ville Myllyrinne, Tom Pöysti, ja Jussi Vatanen, muun nimijengin, kuten Iina Kuustonen, Heikki Kinnunen ja Kai Lehtinen, vilahdellessa hassuissa asuissa ja peruukeissa.

Yhteenveto
Vitosen myötä Kummelin saa haudata ja toivottavasti antaa myös levätä rauhassa. Ei lähde enää.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016