Alkuperäinen nimi: 
Maze Runner: The Scorch Trials
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2015
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
131
Labyrintti - Aavikkokokeet
Jussi U. Pellonpää, Pe, 18/09/2015 - 00:00

Elokuva
Juuri kun Thomasin (Dylan O`Brien) johtama joukkio outoon labyrinttiin vangittuja nuoria löysivät tiensä ulos fataalista sokkelosta, he saivat huomata olleensa vain osa testiä, jonkin huomattavasti kalmaisamman tulevaisuuden käyttötarkoituksiin. Nyt ryhmä kuskataan sotilaallisen tukikohtaan, keskelle tuhoutunutta suurkaupunkia, mutta turvaa ei sen enempiä ole luvassa sielläkään. Pako on jälleen ainoa mahdollisuus, mutta minne mennä, kun ympärillä on hävityksen kauhistus ja pelkkää aavikkoa, täynnään äärimmäisen vaarallisia, oudon tartunnan saaneita asukeita, eikä pelastajatkaan ole aivan sitä, miltä aluksi näyttivät.

Wes Ball jatkaa puikoissa vuoden 2014 apokalyptisen juvenaalijännärin Labyrintti jatko-osassa Labyrintti - Aavikkokokeet. Siinä missä ykkösosa oli liki klaustrofobisen suljettu näyttämö, Aavikkokokeet laajentaa skaalan globaaliksi taisteluksi tulevaisuudesta. Aikaa, rahaa ja vaivaa on visioihin tuhlattu surutta, mutta pelkät näyttävät lavasteet ja hienot efektit eivät tyystin riitä peittämään juonenkuljetuksen turhaa tyhjäkäyntiä, joka niin usein aiemminkin on vaivannut trilogioiden keskimmäistä näytöstä. Toimintaa silti piisaa ja paikoin mennään ihan kunnon kyytiäkin, mutta tarinallisesti ne kovimmat paukut lienee säästetyn viimeiseen osaan The Maze Runner: The Death Cure, jolle huhutaan ensi-iltaa alkuvuodesta 2017.

Dylan O`Brienin rinnalla ravaavat ykkösestä tutut naamat, kuten Kaya Scodelario Teresana ja vahvalla brittiaksentilla haastavaa Newtia esittävä Thomas Brodie-Sangster. Mukana ovat myös poliittisen korrektisti ei-valkoiset Dexter Darden (Frypan) ja Ki Hong Lee (Minho), sekä uusina kasvoina Rosa Salazarin Brenda sekä Jacob Loflandin Aris Jones. Nimekkäimmät aikuiset ovat ensimmäisessäkin Labyrintissa nähty Patricia Clarkson tohtori Ava Paigena, Aidan Gillen heti ekasta kuvasta kieroksi arvattavana herra Jansonina sekä ihan pirusti niin leffaa kuin telkkaakin duunannut Giancarlo Esposito kapinajohtaja Jorgena. Myös Barry Pepper, Alan Tyduk ja Lili Taylor piipahtavat taistelutantereella.

Yhteenveto
Siinä määrin mukavasti ykkösosasta petrataan, että finaalin toivoo ihan oikeastikin vielä näkevän päivänvalon.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016