Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Alkuperäinen nimi: 
The Lego Movie
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2014
Valmistusmaa: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
110
Levymäärä: 
0
Anamorfinen: 
Anamorfinen
Pakkotekstitys: 
On
LEGO® Elokuva
Jussi U. Pellonpää, Pe, 14/02/2014 - 00:00

Elokuva

Emmet on aivan tavallinen Lego-ukko, yksinkertainen ja ohjeita aina seuraava rakennusmies, joka tempaistaan keskelle suurta seikkailua, kun ahne tyranni, Valtias Bisnes, uhkaa tuhota koko Lego-universumin. Emmetin onneksi vastarintaan nousevat myös muutamat muut sankarit, joiden kanssa palikat saadaan lopulta oikeille paikoilleen.

1930-luvun alussa tanskalaisen Godtfred Kirk Christiansenin kehittämät Lego-palikat ovat nykyään maailmanlaajuinen miljardibisnes, joka on laajentanut lonkeroitaan menestyksekkäästi myös konsolipelien maailmaan. Niinpä onkin suvereenia siirtyä jo valmiiksi digitoitujen hahmojen kanssa myös elokuviin, ja Poutapilviä ja lihapullakuuroja -elokuvan kantavina voimina toimineiden Phil Lordin ja Chris Millerin Lego-elokuva pelittää juuri kuten odottaa sopiikin. Palikat napsahtavat napakasti paikoilleen ja niistä mallinettu maailma on monimuotoisen kekseliäs ja surrealistinenkin.

Lapset pitää katsomossa tyytyväisinä ehtymättömän energinen elämöinti ja erikoiset efektit, kun taas vanhemmille hupia tuottavat lukuisat populaarikulttuurilainat ja yhtymäkohdat aina Batmanista ja Teräsmiehestä Star Warseihin ja Matrixeihin. Nokkela on myös seikkailun opettavainen metataso, jossa isä ja poika kiistelevät saako ohjeista poiketa, jokaisella kun pitäisi olla oikeus rakentaa maailmaansa (ja legoja) juuri haluamallaan tavalla.

Originaaleina ääninä kuullaan tuttuja Hollywoodin merkkitekijöitä kuten Liam Neesonia (Pahis- ja hyviskyttä), Morgan Freemania (Vitruvius), Jonah Hillia (Vihreä Lyhty) ja Will Ferrellia (Johtaja Bisnes). Pääosissa Chris Pratt on Emmet, Will Arnett Batman ja Elizabeth Banks Tyylilyyli. Suomidubbi on myös hyvissä käsissä, sillä äänessä ovat Riku Nieminen (Emmet), Carl-Kristian Rundman (Batman), Iina Kuustonen (Tyylilyyli), Ossi Ahlapuro (Vitruvius), Santeri Kinnunen (Johtaja Bisnes) ja Antti Reini (Pahiskyttä).

Yhteenveto

Värikylläisesti räiskyvä seikkailu kärsii hiukan venytetystä kestostaan, mutta tarjoilee silti monipuolisen kattauksen koko perheelle.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016