Alkuperäinen nimi: 
How to Train Your Dragon 2
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2014
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
103
Näin koulutat lohikäärmeesi 2
Jussi U. Pellonpää, Pe, 04/07/2014 - 00:00

Elokuva
Viisi vuotta on kulunut siitä kun Öystilän kylän hurjat viikingit tekivät YYA-spopimuksen lohikäärmeiden kanssa, ja nyt molemmat lajit elelevät leppoisia rauhan aikoja hyvässä yhteisymmäryksessä. Jo melkein mieheksi kasvanut Hikotus (Jay Baruchel) saa alituiseen isältään, kyläpäällikkö Aimolta (Gerard Butler), painostusta ryhtyä tämän seuraajaksi, mutta poikaa ja tämän lohikäärmettä Hampaatonta kiinnostaa kartoittaa uutta maailmaa. Yhdellä retkellään Hikotus törmää julmaan Drago Veriauraan (Djimon Hounsou), joka halajaa omaa lohnariarmeijaa valloittaakseen maailman. Pojan avuksi rientää paitsi paras ystävä Astrid (America Ferrara), myös salaperäinen lohikäärmeratsastaja Valka (Cate Blanchett), joka tuntee Hikotuksen historian yllättävän hyvin.

Dean DeBloisin ohjaama ja käsikirjoittama, huumaavan vauhdikas ja visuaalisesti näyttävä Näin koulutat lohikäärmeesi 2 on vuonna 2016 trilogiaksi kasvavan animaatiosaagan toinen osa, ja kuten asiaan kuuluu, se satsaakin ykkösosaa enemmän toimintaan ja rymistelyyn, vaikka tarinassa onkin yllin kyllin myös dramatiikkaa ja traagisuuttakin.

Animaatiojälki on toimintakohtauksissa komeaa ja varsinkin hahmojen osalta uskomattoman eläväistä. Kissamaisen leikkisän Hampaattoman johdolla lohikäärmeet ovat jokainen erilaisia ja selvästi omia persoonallisuuksiaan, ja vaikka ihmishahmot ovatkin sarjakuvamaisen karrikoituja, näiden tunnetilojen välitys tulee pienissä yksityiskohdissa ällistyttävän hienosti esille.

Jenkkilän tapaan myös kotimaan dubatussa versiossa ykkösosasta tutut talentit ovat jälleen äänessä. Aksu Palmen on Hikotus ja Iina Kuustonen Astrid. Jarmo Mäkinen mörisee kyläpäällikö Aimon roolissa ja parhaat lohkaisut varastaa jälleen HooPee Björkman kyläseppä Raivon roolissa.

Yhteenveto
Puhdikas ja näyttävä laatuanimaatio, hengästyttävä seikkailu ihan koko perheelle.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016