Salainen valtakunta
Jussi U. Pellonpää, Pe, 24/05/2013 - 00:00

Elokuva
Teinityttö Mary Katherine, eli M.K. (Amanda Seyfried), vierailee pitkästä aikaa isänsä, professori Bomban (Jason Sudeikis), luona, mutta vihjeitä metsää asuttavasta pikkuväestä saanut tiedemies ei noteeraa jälkikasvuaan. Kiukkupäissään M.K. ryntää itsekin keskelle lehtivihreää ja tulee tempaistuksi miniatyyriseen maailmaan, jossa pienet, Lehdekkäiksi kutsutut asukit taistelevat soturi Roninin (Colin Farrell) johdolla pahan Mandraken (Christopher Waltz) johtamia Pahkasia vastaan. M.K.:n rinnalle kirmaa myös kuriton nuori sotilas Nod (Josh Hutcherson), jolle taistelu tulevaisuudesta on aluksi pelkkää peliä.

Maanmainion Ice Age -saagan tekijän, Chris Wedgen, värikkään vauhdikas koko perheen seikkailu Salainen valtakunta ei kukkoile omaperäisyydellä, johtuen William Joycen yllätyksettömästä tarinasta, mutta tarjoilee vakavasti hauskan ja vauhdikkaan matkan keskellä mielikuvituksellista miljöötä. Teknisesti taidokas 3D-seikkailu on onnistunut ja kekseliäs, ja varsinkin metsikön eläin-, hyönteis- ja kasvihahmoista saadaan hilpeän paljon irti karaktääriä ja särmää. Opettavainen tarina alleviivaa varsin vihrein vedoin ekosysteemin haavoittuvuutta ja saakin informaationsa perille vahvasti.

Alkuperäiset ääninäyttelijät, Colin Farrell, Amanda Seyfried, Beyoncé Knowles, Josh Hutcherson, Steven Tyler, Chris O`Dowd, Aziz Ansari ja Christopher Waltz ovat saanet toimivat verrokit härmäläisessä versiossa.
Kotimaan dubbauksessa ääneen pääsevät muun muassa Tuukka Leppänen (Ronin), Heljä Heikkinen (M.K.), Antti Pääkkönen (professori Bomba), Antti LJ Pääkkönen (Nod) ja kertojaäänilegenda Juhani Rajalin (Mandrake). Leffan hauskimpana kaksikkona, Möykkänä ja Öykkänä, meuhkaavat Riku Nieminen ja Aku Hirviniemi.

Yhteenveto


Luonnonsuojelullista sanomaa ajatuksekkaasti vauhdikkaan jänskään seikkailuun yhdistelevää Salaista valtakuntaa passaa lähteä katsomaan ihan koko perheen.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016