Alkuperäinen nimi: 
The World`s End
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2013
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
11
Kesto: 
109
World`s End, The
Jussi U. Pellonpää, To, 07/11/2013 - 00:00

Elokuva
Viisi nuoruudenkaverusta, Gary (Simon Pegg), Andy (Nick Frost), Steven (Paddy Considine), Ollie (Martin Freeman) ja Peter (Eddie Marsan), päättävät Garyn patistamana uusia legendaarisen, vuonna 1990 kesken jääneen eeppisen baarikierroksen, jossa pitää poiketa jokaisessa entisen kotikaupungin Newton Havenin kahdestatoista pubista ottamassa vähintään tuopillinen siten, että lopulta kyetään pääsemään baareista parhaaseen, The World`s Endiin. Retkue lähtee reissuun puiden menneisyyttään, mutta matkan varrelle osuu monia esteitä, joista vähäisimpiä eivät suinkaan ole Newton Havenin varsin oudoiksi muuttuneet asukkaat.

Ohjaaja Edgar Wrightin ja näyttelijöiden Simon Peggin ja Nick Frostin niin kutsuttu Three Flavours Cornetto-trilogia päättyy sekopäiseen seikkailukomediaan The World`s End. Alkaen rajoja rikkoneesta kauhukomedia Shaun of the Deadista (2004) ja jatkuen toimintaelokuvien maailmoja tuulettaneeseen Hot Fuzziin (2007), kolmikon kimppakiva saa kruununsa saagan vauhdikkaimmasta esityksestä, jossa yhdistyvät Wrightin energinen elokuvantekeminen sarjatulella hetulaa ja yksrivisiä tykittävään dialogiin ja kadehdittavan hyvään synkkaan pääviisikon välillä.

Wrightin ja Peggin terävästä kynästä on irronnut hillittömän hauska tarina, jossa on kaiken remuamisen ja hulluuden sisällä tilaa myös koskettavuudelle, jossa käsitellään aikuisuutta ja sen tuomaa vastuuta. Pääpaino on kuitenkin hillittömällä hauskanpidolla ja tyystin pitelemättömäksi heittäytyvästä scifikomediasta, joka tuulettaa eri genrejen nurkkia pyörremyrskyn tavoin. Mehevässä meiningissä on toki kaikuja monista invaasioelokuvista alkaen aina Kirottujen kylästä (The Village of the Damned, 1960) ja Stepfordin naisista (The Stepford Wives, 1975), mutta The World`s End laventaa aihepiiriä tyystin omanlaisekseen.

Pääroolissa Simon Pegg on täysin pitelemätön, ydinreaktorin energialla ladattu rakastettava ketku, jonka maaniset puhetulvat pitävät tuulen hyvänä ja puhtimittarin kaakossa alusta loppuun. Peggin luottokumppani Nick Frost taas on Garyn täysi vastakohta, vuosia erossa alkoholista pysytellyt tiukkapipo, joka yrittää epätoivoisesti toimia tasapainottajana, ettei pubikierros lähde kokonaan lapasesta. Sivummalla Paddy Considine, Eddie Marsan ja Martin Freeman saavat jokainen myös hetkensä valokeilassa, mutta The World`s End on ennen kaikkea Peggin suvereeni show. Tärkeimmässä naisroolissa nähdään Rosamund Pike Ollien siskona Samina, jonka suhteen niin Gary kuin Stevenkin jakavat syvempiäkin tunteita. Mukana menossa ovat myös David Bradley ja ex-007 Pierce Brosnan sekä muukalaisten johtajan äänenä kuultava Bill Nighy.

Yhteenveto
Ronskia remuamista, rankkaa replikointia ja riemastuttavia replikoita tulviva toimintakomedia hauskuttaa maailmanlopun tunnelmissa.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016