Alkuperäinen nimi: 
The Boss Bay: Family Business
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2021
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
107
The Boss Baby: Perhebisnes
Jussi U. Pellonpää, Pe, 15/10/2021 - 22:24

Elokuva

Muutama vuosikymmen on kulunut siitä, kun Timille (James Marsden) paljastui, että hänen pikkuveljensä Ted (Alec Baldwin) onkin Baby Corp.-yhtiö agentti tehtävänään paljastaa maailmalaajuinen salaliitto. Nyt Timillä on omaakin jälkikasvua, joista 7-vuotiaan Tabithan (Ariana Greenblatt) hikipinkoilu koulussa herättää huolen. Ja kuin taikaiskusta, paljastuu, että nuorimmainen, pikkuvauva Tina (Amy Sedaris) on samaisen Baby Corpin palveluksessa, tarkoituksenaan paljasta Tabithan koulun tohtori Armstrongin (Jeff Goldblum) oudot suunnitelmat. Tim ja Ted saavat tilaisuuden muuttua takaisin lapsiksi kahden vuorokauden ajaksi, ja selvittää mitä ihmettä Tabithan opinahjossa The Acon Centerissä oikein on meneillään.

Vuoden 2017 yllärihitin. Tom McGrathin ohjaaman ja Michael McCullersin kanssa kirjoittaman The Boss Babyn jatko-osa The Boss Baby: Perhebisnes pomppaa tulevaisuuteen, mutta on silti samaa tahkoa laiskasti pyörittävä hiilikopio alkuperäisestä animaatiosta.

Yhtä lailla käänteispsykologiasta ja nurinniskoin käännetyistä kasvatusmetodeista aikuisempaa hauskuutusta repivän tarinan takana ovat samat tekijät kuin ensimmäisessäkin pohjanaan Marla Frazeen alkuperäistarinat. Pääpaino on kuitenkin hyperaktiivisella vauhdilla ja yhtenä pitkänä pötkönä toisiaan seuraavissa slapstick-gageissa, jotka ovatkin omiaan pitämään pikkuväen tyytyväisenä teatterissa. Vanhemmille on varattu jokunen vitsi kasvatuksesta ja lapsena olemisen merkityksestä, mutta muuten kaikki tuntuu jo kertaalleen nähdyltä ja koetulta, tosin kuin tehosekoittimesta naamalle heitettynä.

Originaaleista ääninäyttelijöistä mukana on tietenkin Alec Baldwinin Pikku-Pomo, eli Ted, kun taas Tobey Maguiren on nyt Timinä krovannut James Marsden. Amy Sedaris on uusi pomo Tina, parhaat lainit saanut Jeff Goldblum tohtori Armstrong ja Eva Longoria Timin vaimo Carol. Suomidubin takana on ykkösestä tuttuja talentteja, kuten Juhani Rajalin, Joonathan Kettunen, Kristiina Vahvaselkä ja Markku Huhtamo. Uusina ääninä kuullaan mm. Katja Aakkulaa ja Tuukka Leppästä.

Yhteenveto

The Boss Baby: Perhebisneksen perusvika on se, että sitä selkeintä kohderyhmää, joihin hektinen hulluilu parhaiten putoaa, ei voi päästää yksin teatteriin. Mukaan on siis mentävä myös varttuneemman, jonka kannattaa varata mukaan myös korvatulpat sekä aspiriinia ja jos tarve niin vaatii, myös strobomaiseksi editoituun kuvavirtaan pätevä epilepsialääkitys.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016